Voor wat hoort niks

Zaterdag 18 mei 2024: inloop vanaf 10.00; 10:30 tot 15:00 uur, Amethist. Bijdrage: gift

Marc werkt al jaren niet meer voor geld, maar leeft met zijn gezin van giften. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om een gift te doneren.

In deze interactieve lezing vertelt Marc wat hij heeft veranderd in zijn manier van denken om los te komen van de illusie van schaarste. Na afloop van de lezing is er een lunch op basis van pot luck, en daarna is er een pro action café, waarin we in groepjes gaan verkennen wat we zelf kunnen gaan doen om overvloed aan te boren.”

“Hoewel geld vaak gezien wordt als iets wat ons helpt, zit het ons in de praktijk vaak dwars. Niet alleen als we er een gebrek aan hebben, ook als we er te veel van hebben. En eigenlijk ook als we er voldoende van hebben, want we hangen er maar al te gemakkelijk ons gevoel van eigenwaarde aan op. Aan elke transactie koppelen we een gevoel, maar klopt dat gevoel wel?

Geldschepping, rente en patenten zorgen onnodig voor kunstmatige schaarste. Wat zou er gebeuren als we alles wat er is en alles wat we doen, onvoorwaardelijk zouden laten stromen? Zouden we dat eeuwige gevoel van schaarste kwijt kunnen raken en zoveel overvloed kunnen ervaren, dat geld weer gewoon een middel wordt, in plaats van een doel? Hoeveel tot nu toe onbenutte talenten van mensen zullen dan in het licht komen?

Het is zeer goed mogelijk om onze economie zo in te richten dat iedereen overvloed kan ervaren. Wat kunnen we leren van ecosystemen, als het gaat om de manier waarop we economie bedrijven?

We kunnen zelf alles wat van waarde is, dekapitaliseren en stapje voor stapje meer overvloed ervaren. Het is een natuurwet: hoe meer je geeft, hoe rijker je bent.  https://marcsiepman.nl/ 

 

Aanmelden bij : joke@hofvanmoederaarde. nl, of wilmagerritse63@gmail. com

Praktische details

Datum: zaterdag 18 mei 2024.

Tijd: van 10:30 tot 15:00 uur. Vanaf 10:00 uur inloop.

Plaats: workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Lunch: in de vorm van een pot-luck. Iedereen neemt iets mee wat samen gedeeld wordt.

Bijdrage: gift

Organisatie: Wilma Gerritse en Joke Houwers

Vooraf aanmelden: Ja, bij Joke Houwers via onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier voor interactieve lezing Voor wat hoort niks