Divers genieten

De schoonheid van het verschil

In de statuten van Coöperatie Hof van Moeder Aarde wordt op de volgende manier naar het leidende principe diversiteit verwezen.

“Wat we doen, doen we met oog voor de schoonheid van het verschil.

We koesteren de diversiteit tussen mensen, de vele vormen die er zijn om wie we zijn tot uitdrukking te brengen en de variatie in flora en fauna die ons omringt.

Wat we doen, doen we in vrijheid en met verantwoordelijkheid voor ons zelf en onze bijdrage aan het grote geheel.

Anderen laten we vrij in de keuzes die zij maken.”

Diversiteit aan mensen

In de praktijk wordt dit principe bijvoorbeeld zichtbaar in de grote diversiteit aan mensen die zich thuis voelen op Hof van Moeder Aarde. Mensen met een grote diversiteit in leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid, gender-identiteit, begaafdheid en/of religieuze achtergrond. Wat al deze mensen echter wel met elkaar gemeen hebben is dat bewustzijn en duurzaamheid belangrijk voor hen is. Mensen die hier niks mee hebben, hoeven dat van ons ook niet, maar zullen zich hier in de praktijk minder thuis voelen. En aangezien het bevorderen van bewustwording en het faciliteren van een duurzame levensstijl twee van onze statutaire doelen zijn, delen we de ruimte die we hebben bij voorkeur met mensen die hier wèl wat mee hebben.

Bio-diversiteit

Dit principe wordt echter ook zichtbaar in ons streven naar meer bio-diversiteit en de vele nieuwe soorten planten, bomen en struiken die we gepoot, geplant en gezaaid hebben. Aansluitend bij ons leidende principe duurzaamheid, hebben we daarbij dan wel weer consequent biologisch zaai- en pootgoed gebruikt ;-).

Diversiteit aan recreatie-mogelijkheden en -verblijven

Het leidende principe diversiteit wordt ten slotte zichtbaar in de grote diversiteit aan recreatie-mogelijkheden en recreatie-verblijven die je op Hof van Moeder Aarde kunt vinden.

Voor leden van onze gemeenschap is het mogelijk om een recreatieve jaarplaats, seizoensplaats of kampeerplek te huren. Hierop kun je allerlei soorten tenten, campers, vouwwagens, caravans, stacaravans en pipowagens tegen komen.

Onze yurts, stacaravans The Pink Lady en The Green Man, Finse Kota de Rode Wouw, ecohuis De Vlinder en groepsaccommodatie Jade verhuren we ook aan mensen die (nog) geen lid van onze gemeenschap zijn.