Jaarplaatsen

Creëer een tweede thuis op een recreatieve jaarplaats

Onze recreatieve jaarplaatsen bieden je de mogelijkheid om een tweede thuis te creëren. Permanente bewoning van deze jaarplaatsen en/of inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) op het adres van Hof van Moeder Aarde is echter niet toegestaan. Dit betekent dat je ergens anders een hoofdwoonverblijf  moet hebben.

Kastanjeveld

13 jaarplaatsen voor mensen zonder minderjarige kinderen en/of huisdieren

Op het Kastanjeveld liggen 13 jaarplaatsen. Deze jaarplaatsen reserveren we voor één of meer persoons huishoudens zonder minderjarige kinderen en/of huisdieren. Daarmee borgen we dat de gast-leden van onze coöperatie die op dit veld een jaarplaats hebben, hier een plek hebben waar ze tot rust kunnen komen.

Eikenveld

6 jaarplaatsen voor gezinnen met kinderen

Op het Eikenveld liggen 6 jaarplaatsen. Deze jaarplaatsen reserveren we voor gezinnen met kinderen, die eventueel ook een huisdier kunnen hebben.

Enkele praktische zaken

 • De jaarplaatsen variëren in grootte van 145 tot 250 m2.
 • Er is stromend water, elektriciteit en een rioolaansluiting op de jaarplaatsen, maar geen internet- en/of TV-kabel.
 • Op een jaarplaats mag 1 mobiel recreatieverblijf staan met een oppervlakte van maximaal 45 m2, een bouwhoogte van maximaal 3 meter (bij een stacaravan) of 4 meter (bij een chalet) en een maximale goothoogte van 2,5 meter en 1 berging met oppervlakte van maximaal 6 m2 en een maximale hoogte van 2,5 m.
 • Er mogen geen hekken, schuttingen of muren opgetrokken worden. Planten en struiken mogen wel gebruikt worden om de eigen jaarplaats af te bakenen en eventuele zichtlijnen naar de omgeving te doorbreken.

Prijs-indicatie

 • Kale huur: is afhankelijk van de grootte van de jaarplaats en varieert van € 154 tot € 231.
 • Vastrecht per maand voor water, stroom, riool, afval en gebruik van het sanitairgebouw: € 30 per plek per maand.
 • Gebruik van water:  € 6 per persoon per maand.
 • Gebruik van stroom: een voorschot van 150 kWh à € 0,90 = € 135 per maand. Het voorschot wordt twee maal per jaar verrekend met de feitelijke kosten voor de elektriciteit die je gebruikt.
 • Toeristenbelasting: € 153 per plek per jaar.
 • Contributie gast-lid met een jaarplaats : € 150 per gezinshoofd per jaar (= € 12,50 per maand).

Selectieprocedure

We nemen de tijd om nieuwe jaarplaatshouders te selecteren. Hof van Moeder Aarde is namelijk geen camping waar iedereen die daarvoor wil betalen een jaarplaats kan krijgen. Nee, we vormen met alle bewoners en vaste gasten een geest-, leef- en werkgemeenschap. We vinden het daarom belangrijk dat onze jaarplaatshouders goed bij ons passen. En we nemen steeds de vrijheid om uit meerdere belangstellenden diegenen te kiezen die voor ons het beste passen.

De selectieprocedure bestaat uit vijf stappen:

a) je geeft – via het formulier onder aan deze pagina – aan dat je belangstelling hebt voor een jaarplaats en op welk veld jij/julie (gezien de samenstelling van jullie huishouden) zouden passen;

b) als er een jaarplaats vrij is, nodigen we je  uit om

 1. een motivatiebrief te schrijven en
 2. tijdens een van onze klussendagen kennis te komen maken,

c) tijdens jou of jullie bezoek vindt er – mede aan de hand van jouw of jullie motivatiebrief  – een kennismakingsgesprek plaats met onze contactpersoon voor jaarplaatshouders en hebben alle vaste bewoners en gasten die dat willen de mogelijkheid om wat wij noemen hun ‘onderbuik te raadplegen’,

d) naar aanleiding van jullie bezoek kunnen bewoners en vaste gasten  aangeven of ze wel of geen bezwaar hebben tegen jullie komst,

e) uit de belangstellenden waar geen bezwaar tegen is, kiest de bewonerskring in overleg met de linking-pin namens de jaarplaatshouderskring, de kandidaat of kandidaten die voor ons gevoel op dat moment het beste bij Hof van Moeder Aarde passen.

Heb je belangstelling voor een recreatieve jaarplaats?

Meld je dan via het formulier hiernaast aan bij contactpersoon Arjan Verschuur!

 

Op dit moment zijn al onze recreatieve jaarplaatsen bezet!

Ja, ik heb belangstelling voor een recreatieve jaarplaats op Hof van Moeder Aarde

Welk veld past bij jou/jullie?

14 + 4 =