Coöperatieve camping

Vanaf 1 januari 2022 wordt ons kampeerterrein beetje bij beetje omgevormd tot een coöperatieve camping.

Dit betekent in de eerste plaats dat we onze vaste gasten als lid van onze gemeenschap beschouwen. En dat de leidende principes van onze gemeenschap, namelijk bewustzijn, duurzaamheid en diversiteit – met name – bij de werving en selectie van jaarplaatshouders en seizoensplaatshouders een belangrijke rol spelen.

Gemeenschappelijke ruimtes samen opgeruimd en schoon houden en mooier maken

Het betekent ook dat we vanaf 1 januari 2022 van onze camping-gasten verwachten dat zij meehelpen bij het opgeruimd en schoon houden en mooier maken van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes op ons terrein. Daarbij zoeken we naar een goede balans tussen de tijd die mensen op Hof van Moeder Aarde doorbrengen en de bijdrage die zij leveren. En naar een goede match tussen wat er gedaan moet worden en wat mensen kunnen en leuk vinden om te doen.

Camping-gasten worden bijzonder lid van onze coöperatie

De omvorming tot coöperatieve camping betekent in de derde plaats dat al onze vaste gasten in de nabije toekomst bijzonder lid van coöperatie Hof van Moeder Aarde worden. En dat je bijzonder lid van de coöperatie moet zijn ofwel een introducé van een (bijzonder) lid om toeristisch op Hof van Moeder Aarde te kunnen kamperen. Om een plek op ons kampeerterrein te kunnen reserveren zul je in de nabije toekomst dus eerst moeten inloggen op een leden-deel van deze website.

Toeristisch kamperen in de meivakantie en/of tijdens zomerweken

De laatste consequentie van de omvorming tot coöperatieve camping is dat we de mogelijkheden om toeristisch op ons terrein te kamperen op twee manieren zullen beperken. De eerste beperking is dat toeristisch kamperen op Hof van Moeder Aarde vanaf 2022 alleen nog mogelijk is in de meivakantie en de maanden juli en augustus (zomervakantie). De tweede beperking is dat je in de zomervakantie alleen hele weken op Hof van Moeder Aarde kunt kamperen. Daarbij wordt de zaterdag onze vaste wisseldag voor de aankomst en het vertrek van gasten. Dit doen we om enerzijds minder tijd kwijt te zijn aan het contact met mensen die kortdurend op Hof van Moeder Aarde kamperen. En anderzijds om meer tijd over te houden voor gemeenschapsvorming met de mensen die er dan minimaal een week zijn.

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Meld je dan – onder aan deze pagina – aan voor onze nieuwsbrief!