Gipsy Celebration Zinderende Zang Zomerweek – Joyce Hellendoorn & Janina Stopperka

Zaterdag 19 t/m vrijdag 25 augustus 2023, Amethist. Bijdrage: € 245 voor deelname aan de zomerweek.

We zullen (meerstemmige) traditionele Roma liederen uit diverse culturen gaan zingen. De reizende Roma hebben invloed gehad op de culturen van de landen die ze bereisden of waar ze zich uiteindelijk vestigenden dus we zullen ook diverse Roma muziekstijlen volgen, van de Balkan tot Spanje en Portugal.

De geschiedenis van de Roma is geen gemakkelijke. Muziek was, en is nog steeds, een manier om emoties te uiten en trauma te kunnen verwerken. De manier waarop Roma zingen is daarom rauw, vol gevoel en recht door zee. We nemen je mee op reis. Zowel op reis met jouw eigen stem als door diverse culturen heen.

Naast dat we liederen gaan zingen zullen we je meenemen in diverse stem-oefeningen die maken dat je gegrond vanuit je bekken gaat zingen. Tevens zullen we je meenemen in de geschiedenis van de Roma door middel van verhalen en films zodat we de cultuur beter kunnen gaan begrijpen en onze zang als een ode aan hen kunnen gaan brengen.

Zing met ons mee!

Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka

Praktische details van deze zinderende zang zomerweek

Zaterdag 19 augustus starten we om 20.00 uur met de openingscirkel. Je bent al vanaf 15 uur van harte welkom op het terrein van Hof van Moeder Aarde.

Van zondag 20 t/m donderdag 24 augustus geven we elke ochtend van 10:00 tot 13:00 uur een workshop. ’s Middags ben je vrij om je eigen gang te gaan. Tussen 20:00 en 21:30 uur ’s avonds verzorgen we ook weer een programma.

Donderdag 24 augustus zullen we in de avond een wervelend optreden verzorgen in het amfitheater van Hof van Moeder Aarde.

Vrijdag 25 augustus eindigen we van 10.00-11.30 uur met de sluitingscirkel.

Eten tijdens deze zomerweek

Op Hof van Moeder Aarde is een fijn winkeltje waar je heerlijk vers biologisch eten kunt kopen. Het idee is dat je zelf of samen voor je eten zorgt. Voor de avondmaaltijden hebben we een driepoot met kookpot beschikbaar die je boven het vuur kunt hangen waarop jullie desgewenst samen kunnen koken.

Verblijf tijdens deze zomerweek

Overnachting kan in een tentje op ons kampeerterrein of in één van onze kleurrijke vakantieverblijven. Woon je in de buurt en ga je liever dagelijks op en neer naar huis, dan kan dat natuurlijk ook.
Je kunt bij mij aangeven wat je wensen zijn.

Datum: van zaterdag 19 t/m vrijdag 24 augustus 2023.

Tijd: zie praktische details.

Plaats: workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Bijdrage: € 245,- per persoon. Let op! Dit is exclusief eten en verblijf op Hof van Moeder Aarde.

Organisatie: Joyce Hellendoorn.

Vooraf aanmelden: Ja, bij Joyce Hellendoorn via onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier voor Gipsy Celebration Zinderende Zang Zomerweek

3 + 8 =