Activiteiten

Iedere maandagavond (buiten de schoolvakanties), 19:30 – 21:30 uur, Amethist

Biodanza – Richard Loohuis

Voel je vrij om een keer te komen dansen en ontdek of biodanza iets voor je is. Ook mensen met Biodanza-ervaring zijn welkom. Man of vrouw, jong of oud, kort of lang, soepel of stram. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Iedereen kan bewegen. 

Klik hier om meer te lezen!

Iedere donderdag (buiten de kerstvakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Wekelijkse klussendag – Hof van Moeder Aarde

Iedere donderdag (behalve tussen kerst en oud & nieuw) werken we met een wisselende groep hoffers en een groep min of meer vaste vrijwilligers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Klik hier om meer te lezen!

Iedere tweede zaterdag (buiten de zomervakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Maandelijkse klussendag – Hof van Moeder Aarde

Iedere tweede zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) werken we met een wisselende groep hoffers en vrijwilligers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Klik hier om meer te lezen!

Donderdag 11 mei en 8 juni 2023, 19:30 – 22:00 uur, Amethist.

Movement Medicine – Harm Koopmans

Movement Medicine ondersteunt je om elke keer weer nieuwe stappen te zetten in dit leven op Moeder Aarde. In wat jij werkelijk komt doen. Door te bewegen kan loskomen wat vast zit. Dat geeft je de mogelijkheid om jouw droom, jouw unieke pad, steeds duidelijker zichtbaar te krijgen.

Klik hier om meer te lezen!

Vrijdag 9 juni, zaterdag 24 juni 2023, 10:00 tot 17:30 uur, Amethist

Familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Bevrijd je zelf van onbewuste verstrikkingen met leden of delen van je systeem, zodat geld, kracht en liefde weer overvloedig in jouw leven, relatie en/of organisatie kan stromen. Tijdens de workshop werken we met vragen van de deelnemers. Je kunt ook alleen als representant aan de workshop deelnemen.

Klik hier om meer te lezen!

Vijf woensdagavonden van 31 mei t/m 28 juni 2023, 20:00 -21:30 uur, Amethist

Goetheaanse gesprekken – Wim Wolbrink

Op verzoek van velen organiseert De Nationale Vertelschool graag opnieuw de volgende cursus: Goetheaanse gesprekken. Voor iedereen die nieuwsgierig en geïnteresseerd is hoe je met de Goetheaanse gesprekken de geestelijke wereld kunt ervaren. Voor velen heeft deze vorm van spreken met elkaar een helende en blijmakende werking omdat het echt leidt tot hogere inzichten. Aan de hand van het Goetheaans gesprek ontdekken we hoe we met een groep kunnen doordringen tot in de direct waarneembare geestelijke wereld.  

Klik hier om meer te lezen!

Vrijdag 9 juni, 10:00 – 17:00 uur,  Amethist

Boventoon zingen – Joyce Hellendoorn

Boventonen zingen is echt magisch. Het is spelen met je stem en tegelijkertijd een diepe meditatie. Het is voor iedereen te leren die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van zijn of haar stem. Door middel van bepaalde stem-technieken leer je om bovenop de basistoon die je zingt tegelijkertijd meerdere fluitachtige tonen te produceren, dit zijn de boventonen. We maken op deze dag een begin, en daarna is het oefenen oefenen oefenen, of misschien beter gezegd spelen spelen spelen met deze bijzondere klanken.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 17 & zondag 18 juni,  Amfitheater & Amethist

KIVA The Call of the Wisdom Keepers: film, lezingen & workshops

Het weekend van 17 en 18 juni staat op Hof van Moeder Aarde in het teken van de KIVA-documentaire “The Call of the Wisdom Keepers”. Op zaterdagavond is er een avondvullend programma met de gelijknamige film, een kort intuïtief sjamanistisch klankconcert en drietal gastsprekers, waaronder de maker van de film: Marijke Kodden. Daarnaast zullen twee Wisdom Keepers van eigen bodem een korte lezing geven. 

Op zondag kun je  twee verdiepende workshops volgen die naadloos aansluiten bij de boodschappen die de Wisdom Keepers in de documentaire geven. Zowel in de lezingen als in de workshops wordt bovendien een verbinding gemaakt met het proces waar wij als Hof van Moeder Aarde zelf in zitten, rondom ‘vrij, gelijk en samenleven’, het vrij maken van de grond  en het (her)ontdekken van onze eigen roots.

Klik hier om meer te lezen!

Vrijdag 7  t/m donderdag 13 juli 2023, dagelijks van 9:30 tot 22:30 uur, Hof van Moeder Aarde

Triskal Festival – een week lang inspiratie voor vrij, gelijk en samenleven

Het Triskal Festival biedt een week lang inspiratie voor een leukere wereld. Enerzijds in de vorm van een grote diversiteit aan optredens, workshops, lezingen, kampvuur, vrij dansen, een markt met ambachtelijke producten, 1-op-1 sessies en kinderactiviteiten. Anderzijds door met gelijkgestemden samen te zijn.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 19 – vrijdag 26 augustus 2023,  Amethist

“Gipsy Celebration” – Janina Stopperka & Joyce Hellendoorn

In deze zinderende zang zomerweek gaan we (meerstemmige) traditionele Roma liederen uit diverse culturen zingen en diverse stem-oefeningen doen die maken dat je gegrond vanuit je bekken gaat zingen. Door middel van verhalen en films nemen we je ook mee in de geschiedenis van de Roma. Zing met ons mee!

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 17 september 2023, 13:30 – 16:00 uur, Amfitheater

Aardedans – DeDæ (Dutch Eurythmy Dance Ensemle)

Wij geloven dat alles wat aandacht krijgt gaat groeien en dus stellen we de natuurlijke aarde, onze natuurlijke basis, in deze productie centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde, de seizoenen, het weer, de bodem, de levens- en groeikrachten, het composteren en de regenworm.

Klik hier om meer te lezen!

Donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur, Amethist

Start Opleiding Familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Ik leerde het ambacht van meerdere meesters geleerd en begeleid zelf al ruim 8 jaar familie-opstellingen. Eind 2021 voelde ik de roep om iets van het vele dat ik geleerd heb weer aan anderen door te geven. Dat doe ik in de vorm van een degelijke 1,5 jarige opleiding, die in september voor de tweede keer start.   

Klik hier om meer te lezen!