Activiteiten

Iedere maandagavond (buiten de schoolvakanties), 19:30 – 21:30 uur, Amethist

Biodanza – Richard Loohuis

Voel je vrij om een keer te komen dansen en ontdek of biodanza iets voor je is. Ook mensen met Biodanza-ervaring zijn welkom. Man of vrouw, jong of oud, kort of lang, soepel of stram. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Iedereen kan bewegen. 

Klik hier om meer te lezen!

Iedere donderdag (buiten de kerstvakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Wekelijkse hofmakerij – Hof van Moeder Aarde

Iedere donderdag (behalve tussen kerst en oud & nieuw) maken we de aarde het hof. Dit doen we door met een wisselende groep bewoners, gasten en mee-makers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde te werken. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

In de periode van 16 november t/m 21 december is er elke donderdag om 15:00 uur een presentatie over het waarom en hoe van onze crowd-fun-actie We maken de aarde weer het hof!

Klik hier om meer te lezen!

Iedere tweede zaterdag (buiten de zomervakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Maandelijkse hofmakerij – Hof van Moeder Aarde

Iedere tweede zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) maken we de aarde het hof. Dit doen we door met een wisselende groep bewoners, gasten en mee-makers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde te werken. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Klik hier om meer te lezen!

marcel

Donderdag 18 april, 19.15-22.00 uur, Amethist

Mannencirkel: een avond met mannen

Een avond om te voelen, delen, dansen en spelen… in alle vrijheid. We beginnen de avond met een beetje cacao drinken, om ons hart verder te openen. Er is ruimte om te delen waar je nu bent en wat je bezig houdt. Om vervolgens samen dieper in te gaan op de themas die het meest leven in de groep. Dieper in ons gevoel, ons lijf en ons denken. Wees welkom!

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 20 april, 4 mei, 25 mei, 15 juni 2024 10:00 tot 17:30 uur, Amethist

Workshop familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Bevrijd je zelf van onbewuste verstrikkingen met leden of delen van je systeem, zodat geld, kracht en liefde weer overvloedig in jouw leven, relatie en/of organisatie kan stromen. Tijdens de workshop werken we met vragen van de deelnemers. Je kunt ook alleen als representant aan de workshop deelnemen.

Klik hier om meer te lezen!

marcel

Zaterdag 20 april, 20.00-21:30 uur, Amethist

Flor d’Luna  in concert

Flor d’Luna heeft meer dan 12 jaar opgetreden door Nederland en in de Fado Huizen van Lissabon. 
Dit trio met op de Portugese Fado geïnspireerde eigen composities bestaat uit Carla Koehorst, zang / Marcel Verheugd, gitaar,zang,composities / Manuela Verbeek, Cello
We spelen speciaal voor deze gelegenheid weer stukken van de laatste 2 cd’s, waaronder natuurlijk de eigen composities van Marcel
En uiteraard is ook Manuela Verbeek erbij met haar heerlijke cello.
Weet jezelf welkom in deze Portugese sferen

Klik hier om meer te lezen!

marcel

Vrijdag 26 april, 10:30-17:00 uur, Amethist

Dagworkshop Moeieteloos Meesterschap naar vrijer stromen van je talent

 

De Amerikaanse pianist Kenny Werner schreef het boek ‘Effortless Mastery’.Zijn benadering is, samen met een aantal andere bronnen, de inspiratie voor Marcel en Liesbeth tijdens deze workshop. Vaak hinderen onze eigen gedachten, opvattingen, onzekerheden de ontplooiing van ons talent.…met onderzoek naar (podium)spanning. Met Marcel Verheugd en Liesbeth Niesten

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 18 mei 2024, van 10:30 tot 17:00 uur, Amethist

Voor wat hoort niks – Marc Siepman

In deze interactieve lezing vertelt Marc wat hij heeft veranderd in zijn manier van denken om los te komen van de illusie van schaarste. Na afloop van de lezing is er een lunch op basis van pot luck, en daarna is er een pro action café, waarin we in groepjes gaan verkennen wat we zelf kunnen gaan doen om overvloed aan te boren.”

“Hoewel geld vaak gezien wordt als iets wat ons helpt, zit het ons in de praktijk vaak dwars. Niet alleen als we er een gebrek aan hebben, ook als we er te veel van hebben. En eigenlijk ook als we er voldoende van hebben, want we hangen er maar al te gemakkelijk ons gevoel van eigenwaarde aan op. Aan elke transactie koppelen we een gevoel, maar klopt dat gevoel wel?

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 9 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur, Amethist

Bezielde Body Boost door Johan, Marjon en Monique

De Bezielde Body Boost workshops zijn er voor iedereen die zijn lijf als een bron van bezieling en ontwikkeling wil ervaren. Je mag je hoofd laten rusten en de impulsen van je lichaam ontdekken.

9 juni : thema ‘Thema ‘In volle bloei’ – Expressie geven aan je authenticiteit –

Klik hier om meer te lezen!

Donderdag 27  t/m zondag 30 juni 2024, dagelijks van 9:30 tot 22:30 uur, Hof van Moeder Aarde

Triskal Festival – vier dagen inspiratie voor vrij, gelijk en samenleven

Het Triskal Festival biedt een lang weekend inspiratie voor een leukere wereld. Enerzijds in de vorm van een grote diversiteit aan optredens, workshopsen lezingen, kampvuur, vrij dansen, een markt met ambachtelijke producten, 1-op-1 sessies en kinderactiviteiten. Anderzijds door met gelijkgestemden samen te zijn.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 6 – vrijdag 12 juli 2024,  Amethist

Leer- en ervaringsweek Gemeenschapsvorming – Arjan Verschuur & Joke Houwers

Ben jij bezig met de vorming van een nieuwe woon- en/of werkgemeenschap en wil je daar meer praktische handvatten voor hebben? Of zijn jullie al een tijdje bezig, maar komen jullie in de praktijk hindernissen of afleidingen tegen waar jullie een oplossing voor zoeken? In beide gevallen is deze Leer- en ervaringsweek Gemeenschapsvorming the place to be!

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 17 – vrijdag 23 augustus 2024,  Amethist

“Gipsy Celebration” zang zomerweek – Janina Stopperka & Joyce Hellendoorn

In deze zinderende zang zomerweek gaan we (meerstemmige) traditionele Roma liederen uit diverse culturen zingen en diverse stem-oefeningen doen die maken dat je gegrond vanuit je bekken gaat zingen. Door middel van verhalen en films nemen we je ook mee in de geschiedenis van de Roma. Zing met ons mee!

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 24 – vrijdag 30 augustus 2023,  Hof van Moeder Aarde

Delicious Dance zomerweek – Joyce, Richard, Marcel, Carianne, Eline, Jenny & Aschwin

Een heerlijke zomerweek op Hof van Moeder Aarde. Lekker dansen in de ochtend.
Luieren of wandelen of wat dan ook in de middag. Dans, kampvuur of film in de avond.
Kortom een heerlijk bewegelijke week. Een gewijde reis door alle windrichtingen heen met zowel tijd voor beweging als tijd voor reflectie.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 21 en zondag 22 september 2024, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur, Amethist

Start Opleiding Familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Ik heb het ambacht van meerdere meesters geleerd en begeleid zelf al ruim 8 jaar familie-opstellingen. Eind 2021 voelde ik de roep om iets van het vele dat ik geleerd heb weer aan anderen door te geven. Dat doe ik in de vorm van een degelijke 1,5 jarige opleiding, die in september voor de tweede keer start.   

Klik hier om meer te lezen!