Activiteiten

Iedere maandagavond (buiten de schoolvakanties), 19:30 – 21:30 uur, Amethist

Biodanza – Richard Loohuis

Voel je vrij om een keer te komen dansen en ontdek of biodanza iets voor je is. Ook mensen met Biodanza-ervaring zijn welkom. Man of vrouw, jong of oud, kort of lang, soepel of stram. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Iedereen kan bewegen. 

Klik hier om meer te lezen!

Iedere donderdag (buiten de kerstvakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Wekelijkse klussendag – Hof van Moeder Aarde

Iedere donderdag (behalve tussen kerst en oud & nieuw) werken we met een wisselende groep hoffers en een groep min of meer vaste vrijwilligers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Klik hier om meer te lezen!

Iedere tweede zaterdag (buiten de zomervakantie), 9:00 – 17:00 uur, La Cantina

Maandelijkse klussendag – Hof van Moeder Aarde

Iedere tweede zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) werken we met een wisselende groep hoffers en vrijwilligers aan het onderhoud van de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Klik hier om meer te lezen!

Donderdag 7 september, 5 oktober, 9 november, 7 december 2023, 19:30 – 22:00 uur, Amethist.

Movement Medicine – Harm Koopmans

Movement Medicine ondersteunt je om elke keer weer nieuwe stappen te zetten in dit leven op Moeder Aarde. In wat jij werkelijk komt doen. Door te bewegen kan loskomen wat vast zit. Dat geeft je de mogelijkheid om jouw droom, jouw unieke pad, steeds duidelijker zichtbaar te krijgen.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 23 september, 14:00 – 16:00 uur,  Amethist

Maak kennis met de Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNM) – Arjan Verschuur

De Vijf Biologische Natuurwetten uit de Nieuwe Germaanse Geneeskunde (ofwel: GNM) geven een revolutionaire nieuwe kijk op ziekte en gezondheid. Wat in de gangbare geneeskunde (zinloze, toevallig voorkomende) ‘ziektes’ worden genoemd, zijn volgens de GNM (voorspelbare) symptomen van zinvolle biologische speciaalprogramma’s (ZBS) die door (her-triggering van) biologische conflictschokken gestart worden.

In deze lezing legt Arjan Verschuur de Vijf Biologische Natuurwetten in heldere bewoordingen uit. Ook laat hij zien hoe je aan de hand van Het Kompas van de GNM inzicht in het natuurlijke verloop van Zinvolle Biologische Speciaalprogramma’s kunt krijgen. En daarmee opnieuw vertrouwen in het zelfhelende vermogen van je eigen lichaam

Klik hier om meer te lezen!

Woensdag 13 september – woensdag 29 november 2023,  Amethist

De Chymische Bruiloft van Christian Rosencreutz – Wim Wolbrink

Door het laten inwerken op ons gevoelsleven van het rijke beeldmateriaal uit de Chymische Bruiloft van Christian Rosencreutz, zullen we een glimp kunnen opvangen van hoe de tegenwoordige mens een moderne inwijdingsweg kan gaan. De docent zal vele en verrassende werkvormen aanbieden hoe wij ons kunnen laven, ons kunnen voeden en ons kunnen verrijken aan dit ongekende rijke beeldmateriaal.

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 30 september, 28 oktober, 18 november en 16 december 2023, 10:00 tot 17:30 uur, Amethist

Workshop familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Bevrijd je zelf van onbewuste verstrikkingen met leden of delen van je systeem, zodat geld, kracht en liefde weer overvloedig in jouw leven, relatie en/of organisatie kan stromen. Tijdens de workshop werken we met vragen van de deelnemers. Je kunt ook alleen als representant aan de workshop deelnemen.

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 1 oktober 2023, 10:0 – 17:00 uur, Amethist.

Bezielde Body Boost – Johan Meijen, Marjon van Opijnen en Monique van Laerhoven

De Bezielde Body Boost workshop is er voor iedereen die zijn lijf als een bron van bezieling en ontwikkeling wil ervaren. Je mag je hoofd laten rusten en de impulsen van je lichaam ontdekken. Thema van deze dag is “Verandering”.

Klik hier om meer te lezen.

Zondag 8 oktober 2023, van 10:30 tot 17:00 uur, Amethist

De wijsheid van het medicijnwiel toepassen in je leven – Joke Houwers

Het medicijnwiel bevat eeuwenoude kennis over hoe processen lopen en gezond makend zijn. Kennis en het weten te gebruiken van het medicijnwiel maken dat je de grote en kleine processen in je leven gaat zien en er bewuste keuzes in kunt maken. Zo’n proces kan zijn: het opstarten van je eigen bedrijf; een vergadering/bijeenkomst organiseren; spelletje doen; kop koffie drinken; een dag van opstaan tot en met slapen gaan; enz. Op deze dag leer je de basis en hoe deze te gebruiken in je dagelijks leven.

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 12 november 2023, van 10:30 tot 17:00 uur, Amethist

Reis door de chakra’s – Joke Houwers

We hebben allemaal een fysiek lichaam en een energetisch lichaam. Het energetisch lichaam omvat je aura en je chakra’s. Een mens heeft 7 chakra’s die elk een ander proces en functie hebben in hoe wij als een totaal mens functioneren. Zo gaat het keelchakra over hoe je je laat zien en horen aan de ander en je zonnevlecht over je daadkracht en moed. Op deze dag doen we oefeningen bij elk chakra zodat je een idee krijgt waar je ze kunt vinden, hoe jij ze ervaart en eventueel hoe je ze kunt optimaliseren.

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 3 december 2023, 10:00 – 17:00 uur, Amethist.

Bezielde Body Boost – Johan Meijen, Marjon van Opijnen en Monique van Laerhoven

De Bezielde Body Boost workshop is er voor iedereen die zijn lijf als een bron van bezieling en ontwikkeling wil ervaren. Je mag je hoofd laten rusten en de impulsen van je lichaam ontdekken. Thema van deze dag is “Vertragen en meebewegen”.

Klik hier om meer te lezen!

Zondag 10 december 2023, van 10:30 tot 17:00 uur, Amethist

Mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf – Joke Houwers

Een manier om naar ons mensen te kijken en te begrijpen is om te verdelen in mannelijke energie en vrouwelijke energie. Vandaag gaan we kijken hoe deze verdeling is in ons zelf en of we dat zo willen. Ook kijken we naar onze innerlijke man en innerlijke vrouw en hun relatie met elkaar en wat zijn de kwaliteiten van je innerlijke vrouw en wat zijn de kwaliteiten van je innerlijke man.  

Klik hier om meer te lezen!

Zaterdag 24 en zondag 25 februari 2024, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur, Amethist

Start Opleiding Familie-opstellingen – Arjan Verschuur

Ik heb het ambacht van meerdere meesters geleerd en begeleid zelf al ruim 8 jaar familie-opstellingen. Eind 2021 voelde ik de roep om iets van het vele dat ik geleerd heb weer aan anderen door te geven. Dat doe ik in de vorm van een degelijke 1,5 jarige opleiding, die in september voor de tweede keer start.   

Klik hier om meer te lezen!