Kamperen

Vier de zomer in festival-sfeer op ons kleinschalige, duurzame en rookluwe kampeerterrein

Nieuws: vanaf 1 januari 2022 wordt ons kampeerterrein een coöperatieve camping. Dit betekent dat de mogelijkheden om op Hof van Moeder Aarde te kamperen op twee manieren beperkt worden. De eerste beperking is dat toeristisch kamperen van 2022 alleen nog mogelijk is in de mei-vakantie en de zomervakantie (de maanden juli en augustus). De tweede beperking is dat je bijzonder lid van de coöperatie moet zijn ofwel een introducé van een lid van de coöperatie om toeristisch op Hof van Moeder Aarde te kunnen kamperen. Voorlopig is het hierom nog niet mogelijk om een kampeerplek voor de zomer van 2022 te reserveren  In de loop van de winter komt er een leden-deel op deze website, waarlangs bijzondere leden van de coöperatie kunnen inloggen en een plek op het kampeerterrein kunnen reserveren. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ideaal voor mensen die enerzijds rust en ruimte zoeken om helemaal thuis te komen bij zichzelf en anderzijds een plek om gelijkgestemden te ontmoeten. Ook voor kinderen een ideale plek om buiten te spelen, zwemmen, skelteren en struinen!

Ruimte om thuis te komen bij jezelf

Hof van Moeder Aarde ligt in Noordijk (vlakbij Neede, gemeente Berkelland). Weg uit de verkeersdrukte, een oase van rust en ruimte in de natuur. Hier vind je de gemoedelijke, landelijke sfeer die het grote genieten waard is!

Ons kampeerterrein is ruim opgezet, zodat je als kampeerder voldoende ruimte hebt voor jezelf. Daarbij maakt het ons niet uit welk kampeermiddel jouw voorkeur heeft: één van onze yurts, stacaravans, Finse Kota, eco-huis De Vlinder of je eigen caravan, camper, grote tent, kleine tent of hangmat. Hoe meer diversiteit, hoe leuker wij het vinden.

Om het thuis komen bij jezelf verder te ondersteunen, bieden we in de zomervakantie een paar keer per week de mogelijkheid om (gratis) mee te doen met meditatie of yoga. We nodigen onze gasten ook van harte uit om elkaar (en ons) zelf activiteiten aan te bieden of te organiseren. Wanneer andere gasten gratis aan deze activiteiten deel mogen nemen, stellen we onze workshopruimte hiervoor ook graag gratis ter beschikking. Daarnaast is het (tegen bijbetaling) mogelijk om een 1-op-1 sessie te boeken bij één van de vaste bewoners van Hof van Moeder Aarde.

Relaxen voor het hele gezin

Ons kampeerterrein telt zo’n 30 kampeerplekken op 2 velden (Eikenveld en Berkenveld). De meeste plekken hebben 6 Ampère stroom, sommige hebben een waterkraan met afvoerputje bij de plek.

Voor de kleine en grote kinderen is er een speeltuin met diverse speeltoestellen (schommels, wipwap, glijbaan, zandbak, trampoline en tafeltennistafel) en een kleine kinderboerderij met Thijs en Coco, onze minipaardjes, geiten en kippen.

Diezelfde kleine en grote kinderen kunnen zich vermaken in ons openluchtzwembad. Dit zwembad is 10 meter lang, 8 meter breed en 1.10 tot 1.40 meter diep. Het zwembad is alleen in de zomer open en biedt dan heerlijke verkoeling. De kleinste kinderen kunnen spetteren in ons pierenbadje. Het is onze grote wens om ons zwembad in de toekomst om te toveren tot natuurzwembad.

Duurzaamheid op Hof van Moeder Aarde

Op Hof van Moeder Aarde betekent duurzaamheid:

 • de grond ecologisch verantwoord beheren en geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken;
 • stap-voor-stap investeren in de verduurzaming van de gebouwen;
 • schoonmaken met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen;
 • dat je in onze hofwinkel alleen biologische levensmiddelen & verzorgingsproducten kunt kopen;
 • dat in onze sanitairgebouwen alleen biologisch afbreekbare zeep & shampoo gebruikt mag worden,
 • dat in de wasserette alleen het door ons geleverde biologisch afbreekbare wasmiddel gebruikt mag worden;
 • dat er geen chemische toiletten geleegd en gereinigd mogen worden.

Rookluwte

We hebben gezocht naar een manier om er enerzijds voor te zorgen dat niet-rokers geen hinder van eventuele rokers ondervinden en anderzijds dat rokers zich op ons terrein ook welkom kunnen voelen. We werken daarom aan een mooi en fijn onderkomen voor rokers, maar die is nog ‘in wording’. Totdat die gerealiseerd is vragen we rokers een ommetje buiten het terrein te maken als ze willen roken.

Ontmoet gelijkgestemden

Naast ruimte voor jezelf, biedt Hof van Moeder Aarde ruimte om gelijkgestemden te ontmoeten: mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, leefgemeenschappen en duurzaamheid. Bijvoorbeeld tijdens een lekker kopje biologische koffie of thee op het gezellige terras van La Cantina of ’s avonds rond het kampvuur op één van de kampeervelden. In de zomermaanden organiseren we bovendien eens per week een potluck: een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt.

Wandelen en fietsen in de Achterhoek

Hof van Moeder Aarde ligt in één van de mooiste delen van Nederland: De Achterhoek met zijn beroemde coulissenlandschap. Een uniek wandel- en fietsgebied waar bossen, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Historische boerderijen, schilderachtige dorpen, talloze kastelen en buitenplaatsen en een veelheid aan kleinschalige attracties maken dit recreatiegebied voor jong en oud compleet.

In de directe omgeving kun je wandelen of mountainbiken op de vlakbij gelegen Needse berg en fietsen over de talloze plattelandsweggetjes waar je steeds weer een nieuwe verrassing te wachten staat!

Daarnaast zijn er in de buurt diverse toeristische attracties, waaronder museumboerderij Erve Brooks in Gelselaar, het Kristalmuseum  in Borculo, Klimbos Achterhoek en Museum MORE (met werk van Carel Willink) in Ruurlo, en Het Land van Jan Klaassen in Braamt.

Fietsers en wandelaars krijgen 2 euro korting per nacht op hun kampeerplaats!

Creatief bezig zijn tijdens je vakantie

Iedere donderdag hebben we een (groene) klussendag op Hof van Moeder Aarde. Deze dagen gebruiken we om – samen met vrijwilligers – de gemeenschappelijke gebouwen en het terrein op te ruimen en nog mooier te maken.

Tijdens de zomervakantie nodig we onze gasten van harte uit om mee te helpen bij deze creatieve klussen. Zo hebben we samen met een aantal gasten:

 • het midden van de moestuin klaar gemaakt voor het plaatsen van het medicijnwiel;
 • met gekleurde tegels een mozaïek gemaakt bij de afwasstraat;
 • met afvalhout en bamboestokken een mooie afrastering tussen de achtertuin van groepsaccommodatie Jade en de parkeerplaats gemaakt;
 • een zitkuil met kampvuurplaats in de achtertuin van groepsaccommodatie Jade gemaakt.

Plattegrond

Prijzen, aankomst en vertrektijden en annuleringsregeling

Prijzen zijn per nacht en exclusief € 1,25 toeristenbelasting. Voor kinderen onder de 2 jaar is verblijf gratis. Fietsers en wandelaars krijgen € 2,00 korting per nacht op hun kampeerplaats!

 • Kampeerplaats voor tent/caravan/camper € 10,00
 • Personen 13 jaar en ouder € 5,00
 • Kinderen 2 t/m 12 jaar € 3,00
 • Hond (in overleg) € 3,00 *
 • Bijzettent € 3,00
 • Elektra (6 Amp.) € 3,00
 • Gebruik wasmachine inclusief biologische wasmiddel € 5,00
 • Douchemuntjes € 0,50

* Honden zijn welkom, mits ze andere gasten geen overlast bezorgen. Op het gehele terrein zijn honden aangelijnd.

In het hoogseizoen is de aankomsttijd vanaf 15:00 uur en de vertrektijd uiterlijk 11:00 uur.

Bij annuleren van een reservering hanteren wij de voorwaarden van de Recron. De kosten zijn dan: bij annulering meer dan drie maanden voor de ingangsdatum, 15% van de overeengekomen prijs; bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs; bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs; bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs; bij annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

Langduriger kamperen

Als je in het kampeerseizoen wat langer op ons terrein wil staan op een seizoensplek, gelden daarvoor de volgende prijzen.

 • m.i.v. 2022 huur je in de zomer een seizoensplek voor het hele kampeerseizoen, dus 6 maanden
 • je mag vanaf 1 april tot uiterlijk 30 september de seizoensplek gebruiken
 • voor een seizoensplek betaal je € 275,- kampeerkosten per maand
 • daarnaast betaal je €155,- toeristenbelasting

Deze prijzen zijn incl. 1 kampeermiddel, elektra en max. 2 personen.
Voor elke extra persoon betaal je per seizoensplek eenmalig € 50,- en per hond betaal je ook eenmalig € 50 euro.
Beschikbaarheid seizoensplek op aanvraag.

 Wintersluiting

Na een druk zomerseizoen genieten wij in de winter graag van een beetje extra rust. Ons kampeerterrein is daarom vanaf 1 oktober t/m 31 maart gesloten voor toeristische kampeerders. Voor mensen die in de wintermaanden ook tot rust willen komen, bieden we echter wel de mogelijkheid om voor een retraite van minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden op ons terrein te verblijven. De prijs daarvoor is 275 euro per maand plus toeristenbelasting van 1,25 euro per nacht per persoon.

Boek nu je kampeerplek op Hof van Moeder Aarde

Vanaf 1 januari 2022 gaat er het één en ander op Hof van Moeder Aarde veranderen. Daarom is het nu nog niet mogelijk om een kampeerplek voor 2022 te boeken.

Voor meer informatie

Neem je in de maanden juli en augustus contact op met de dienstdoende hofdame of hofheer. Deze is tussen 9:00 en 12:00 uur ’s morgens bereikbaar via 06 – 238 62 942 of info@hofvanmoederaarde.nl.