Kamperen

Vier de zomer in festival-sfeer op onze co-creatieve camping!

In de zomervakantie is ons kampeerterrein geopend voor geestverwanten die graag op Hof van Moeder Aarde willen kamperen.

Rust en ruimte voor jezelf

Hof van Moeder Aarde ligt in Noordijk (vlakbij Neede, gemeente Berkelland). Weg uit de verkeersdrukte, een oase van rust en ruimte in de natuur. Hier vind je de gemoedelijke, landelijke sfeer die het grote genieten waard is!

Ons kampeerterrein is ruim opgezet, zodat je als kampeerder voldoende ruimte hebt voor jezelf. Daarbij maakt het ons niet uit welk kampeermiddel jouw voorkeur heeft: één van onze yurts, stacaravans, Finse Kota, eco-huis De Vlinder of je eigen caravan, camper, vouwwagen, grote tent, kleine tent of hangmat. Hoe meer diversiteit, hoe leuker wij het vinden.

Let op!

Hof van Moeder Aarde is geen gewone camping, maar een co-creatieve geest-, leef- en werk-gemeenschap met een kampeerterrein. Dit heeft twee belangrijke consequenties.

1. Om op Hof van Moeder Aarde te kunnen kamperen moet je eerst kampeer-lid van onze gemeenschap worden. Voor 2024 bedraagt de jaarlijkse contributie voor het kampeer-lidmaatschap € 15 per volwassene per jaar (exclusief eventuele meerderjarige thuiswonende kinderen).

2. We verwachten van onze kampeer-leden dat zij een actieve bijdrage leveren aan het opgeruimd en schoon houden en mooier en leuker maken van Hof van Moeder Aarde.

Relaxen voor het hele gezin

Voor onze kampeer-leden zijn er op het Thujaveld 16 kampeerplekken beschikbaar. De meeste plekken hebben 6 Ampère stroom, sommige hebben een waterkraan met afvoerputje bij de plek.

Voor de kleine en grote kinderen is er een speeltuin met diverse speeltoestellen (schommels, wipwap, glijbaan, zandbak, trampoline en tafeltennistafel) en een kleine kinderboerderij met Thijs en Coco, onze minipaardjes, geiten en kippen.

Diezelfde kleine en grote kinderen kunnen zich vermaken in ons openluchtzwembad. Dit zwembad is 10 meter lang, 8 meter breed en 1.10 tot 1.40 meter diep. Het zwembad is alleen in de zomer open en biedt dan heerlijke verkoeling. De kleinste kinderen kunnen spetteren in ons pierenbadje.

Ontmoet gelijkgestemden

Naast ruimte voor jezelf, biedt Hof van Moeder Aarde ruimte om gelijkgestemden te ontmoeten: mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en de natuur. Bijvoorbeeld tijdens een lekker kopje biologische koffie of thee op het gezellige terras van La Cantina of ’s avonds rond het kampvuur op één van de kampeervelden. In de zomermaanden organiseren we bovendien eens per week een potluck: een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt.

Samen houden we het opgeruimd en schoon en maken we het nog mooier en leuker!

Van al onze gasten verwachten we dat zij een bijdrage leveren aan het opgeruimd en schoon houden en mooier maken van Hof van Moeder Aarde. Daarbij gaan we er vanuit dat mensen zelf een goede balans vinden tussen de tijd die zij op Hof van Moeder Aarde doorbrengen en de bijdrage die zij leveren. En een goede match tussen wat er gedaan moet worden en wat mensen goed kunnen en leuk vinden om te doen ;-). Hierbij hanteren we voor kampeer-leden als richtlijn dat zij voor elke week dat ze op Hof van Moeder Aarde verblijven minimaal 2 uur meehelpen.

Eén van de manieren waarop je kunt helpen met opruimen, schoon maken en mooier maken is door op donderdag aan te sluiten bij onze wekelijkse hof-makerij-dag. Zo hebben we de afgelopen jaren in de zomervakantie o.a. mozaieken bij de afwasstraat en in het amfitheater gemaakt.

Het mooier maken van Hof van Moeder Aarde kan overigens niet alleen een fysieke vorm aannemen, maar ook de vorm van een activiteit die met en voor andere gasten georganiseerd wordt. Zoals bijvoorbeeld een yoga- of meditatieles, een spelletjesmiddag, een midzomer-ritueel, een dansavond of een bonte avond. Voor alle activiteiten waar andere gasten gratis aan mogen deelnemen, stellen wij gratis ruimte ter beschikking. Voor activiteiten waar je een vergoeding voor vraagt, vragen wij een afdracht van 30% van je winst voor de ruimte die je gebruikt.

Onze leidende principes: bewust zijn, duurzaam doen en divers genieten

Deze leidende principes hebben een aantal praktische consequenties voor wat je wel en niet op Hof van Moeder Aarde kunt verwachten.

Wat je wel kunt verwachten

 • mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en de natuur;
 • ruimte om er samen met anderen wat leuks en moois van te maken;
 • zelfredzaamheid;
 • een winkel met biologische levensmiddelen;
 • dat er in onze sanitairgebouwen alleen biologisch afbreekbare zeep & shampoo gebruikt mag worden;
 • de vraag om je afval te scheiden;
 • de vraag om het sanitair na gebruik schoon achter te laten;
 • de vraag om tussen 23:00 uur ’s avonds en 7:00 uur ’s morgens stil te zijn op het terrein;
 • de vraag om een blokje om te gaan als je een sigaret wilt roken.

Wat je niet kunt verwachten

 • dat er een volledig verzorgd programma is;
 • dat er een beheerder is die dag en nacht voor je klaar staat;
 • dat anderen jouw rommel voor jou opruimen;
 • dat het mogelijk is om chemische toiletten te legen en te reinigen;
 • dat het voor ons oké is wanneer je zoveel alcohol drinkt dat je aangeschoten raakt of dronken wordt;
 • dat je op ons terrein geestverruimende middelen mag gebruiken.

 

Ons kampeerterrein is alleen in de zomervakantie geopend voor toeristische kampeerders

Alleen tijdens de zomervakantie (in 2024: van zaterdag 6 juli t/m zaterdag 30 augustus) staat Hof van Moeder Aarde open voor geestverwanten, die toeristisch willen kamperen. In deze periode kan er door kampeer-leden van onze coöperatie gekampeerd worden op het Thujaveld en eventueel op plekken op het Berkenveld, die niet door seizoensplaatshouders bezet zijn.

Let op onze vaste aankomst- en vertrekdag!

Om de gemeenschapsvorming tussen onze gasten te bevorderen en zelf meer tijd te hebben voor echt contact met de leden van onze gemeenschap, werken we met een vaste aankomst- en vertrekdag, namelijk de zaterdag.

In de zomervakantie is het dus alleen mogelijk om hele weken op Hof van Moeder Aarde te kamperen. Daarbij is de zaterdag onze vaste wisseldag.

Aankomst- en vertrektijden

Op de dag van aankomst staan we tussen 15:00 en 18:00 uur klaar om je te verwelkomen. Op de dag van vertrek kun je tussen 9:00 en 12:00 uur je boodschappen afrekenen en afscheid van ons nemen. Zodat we tussen 12:00 en 15:00 uur waar nodig het gras kunnen maaien voordat er nieuwe gasten arriveren.

Prijzen

Prijzen zijn per nacht. Fietsers en wandelaars krijgen € 2,00 korting per nacht op hun kampeerplaats!

 • Kampeerplaats voor tent/caravan/camper € 10,00
 • Personen 13 jaar en ouder € 6,00
 • Kinderen 2 t/m 12 jaar € 4,00
 • Hond (in overleg) € 3,00 *
 • Bijzettent € 3,00
 • Elektra (6 Ampere tot 4 kWu per nacht) € 5,00
 • Gebruik wasmachine inclusief biologische wasmiddel € 5,00
 • Douchemuntjes: € 1,00
 • Toeristenbelasting: € 1,25 per persoon

* Honden zijn welkom, mits ze andere gasten geen overlast bezorgen. Op het gehele terrein zijn honden aangelijnd.

Ben je nog niet eerder kampeer-lid van Hof van Moeder Aarde geweest?

Maar beschouw jij je zelf wel als een geestverwant en wil je graag op Hof van Moeder Aarde komen kamperen?

Let op! In de zomer van 2024 kan er van zaterdag 6 juli t/m zaterdag 30 augustus op Hof van Moeder Aarde gekampeerd worden.

In elke week zijn nog kampeerplekken beschikbaar!

Jenny Bergsma

Heb je eerst nog een vraag? Vul dan het formulier in.

7 + 8 =