Kota De Rode Wouw

Een kota is een 6 of 8 hoekig houten gebouw. Een kota is eigenlijk een vervolg op de tenten waarin de Samen (Laplanders) vroeger mee rondtrokken achter de rendieren aan. In de loop van de tijd zijn ze hetzelfde model van hout gaan bouwen en is het kota gaan heten. Je spreekt het uit als ‘kotta’.

Kota ‘de Rode Wouw’ op Hof van Moeder Aarde is niet groot maar wel compleet ingericht. Hij heeft 2 uitbouwtjes. In de ene uitbouw staat een 2-persoonsbed en in de andere uitbouw bevinden zich de keuken en het toilet. Dit maakt dat het zitgedeelte in de eigenlijke kota is. De keuken is voorzien van een koelkastje, elektrische kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en verder de benodigde pannen, serviesgoed en dergelijke. Het bed staat opgemaakt te wachten bij aankomst. Het hele jaar kan er warm gedouchd worden in het sanitairgebouw van de camping (een kleine 50 m lopen). 

De kota is geïsoleerd en te verwarmen met een houtkachel, dus zowel zomers als winters is het er fijn toeven. 

Als extra zit er in 1 van de dakpanelen een groot dakraam waardoor het lekker licht is binnen. 

Het terras kijkt uit op het Berkenveld, dit is het grootste kampeerveld op de Hof. Hier staan meerdere andere vakantieverblijven verspreid over het veld.

De Rode Wouw is niet geschikt voor huisdieren.

Prijzen Kota de Rode Wouw

Onderstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting à € 1,25 per nacht, € 50 schoonmaakkosten en € 50 borg en elektriciteit na verbruik. De verbruikte elektriciteit wordt bij vertrek verrekend.

Inbegrepen zijn: een opgemaakt bed, handdoeken, keukendoeken en een lading brandhout.

H: hoogseizoen is de kerstvakantie en de zomervakantie.

L: laagseizoen is de rest van het jaar.

  • weekend (van vrijdag 15:00 uur tot maandag 11:00 uur): L € 240, H € 295
  • midweek (van maandag 15:00 uur tot vrijdag 11:00 uur): L € 240, H € 295
  • week (van maandag of vrijdag 15:00 uur tot maandag of vrijdag 11:00 uur): L € 395, H € 465
  • twee weken aaneengesloten: L € 695, H € 795
  • drie weken aaneengesloten: L € 845, H € 940

Deze kota is zeer geschikt voor een retraite voor 1 persoon. Wanneer je langer dan 3 weken in de kota zou willen wordt de prijs per week lager. Hiervoor kun je contact met mij opnemen via onderstaand contactformulier. Bij een verblijf langer dan 4 weken vragen we om eerst te komen kennismaken.

Beschikbaarheid checken

Klik in het scherm van de boekingsmodule hiernaast op de tekst “klik hier voor meer informatie” om de beschikbaarheid van Kota de Rode Wouw te checken.

Boek hier je verblijf in Kota De Rode Wouw

Wil je eerst nog meer over Finse Kota de Rode Wouw weten?

Neem dan s.v.p. via het contactformulier hiernaast contact op met Joke Houwers.