Mee-maken

Groene vingers en handige handen gevraagd

Er is nogal wat achterstallig (groen)onderhoud op Hof van Moeder Aarde. Onderhoud dat we ecologisch verantwoord willen doen. Door gebruik te maken van duurzame (bouw)materialen. En zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien willen we beetje-bij-beetje de diversiteit aan bomen, struiken en planten in de singels en op het recreatieterrein vergroten. Zodat het een klein paradijs wordt voor bijen, zangvogels en kleine zoogdieren.

We kunnen wel wat extra handen gebruiken om deze groene klussen te klaren. Dus: heb jij handige handen of groene vingers of wil je die krijgen? Dan ben je van harte welkom om ons als vrijwilliger te komen helpen. Dat kan iedere tweede zaterdag van de maand, wekelijks op donderdag en in de zomermaanden dagelijks.

Balans tussen zijn, doen en genieten

Om de balans tussen zijn en doen te bewaren en van beide te kunnen genieten, werken we op Hof van Moeder Aarde in een vast dagritme. We beginnen om 9.00 uur, werken in blokken van 1,5 uur, pauzeren 2 x een half uur (voor koffie en thee) en 1 x een uur (voor lunch) en ronden het werk om 17.00 uur af. Maar als je een halve dag wil komen is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Iedere tweede zaterdag van de maand: hof-makerij

Eens per maand werken de vaste bewoners van Hof van Moeder Aarde met een wisselende groep vrijwilligers voornamelijk in het groen op het terrein. Het is een ideale gelegenheid om (h)eerlijk buiten te werken, nieuwe mensen te leren kennen en nader kennis te maken met Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Iedere donderdag: hof-makerij

Op donderdag werken Marcel, een wisselende groep hoffers met een kleine groep vaste vrijwilligers rondom de gebouwen, in de moestuin en/of in het groen op Hof van Moeder Aarde. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

De hele zomer: ruimte voor een wisselend team van 5 mee-makers

In de zomermaanden is er ruimte voor (een wisselend team van) 5 mee-makers om ons dagelijks te helpen bij het opgeruimd en schoon houden en mooier en leuker maken van Hof van Moeder Aarde. Wanneer je ons een week lang gemiddeld 3 uur per dag helpt, krijg je als tegenprestatie een gratis kampeerplek rondom de moestuin. En tijdens de wekelijkse hof-makerij op donderdag kun je natuurlijk ook mee-lunchen.

Meld je hier aan als mee-maker!

Kan en wil jij ons op een zaterdag, op donderdagen of in de zomerperiode als meehelpen om de aarde het hof te maken? Neem dan via het contactformulier hiernaast contact op met onze vrijwilligerscoƶrdinator Marcel Verheugd.

9 + 6 =