Seizoensplaatsen

Lekker lang genieten

Voor geestverwanten die langere tijd op Hof van Moeder Aarde willen verblijven, hebben we op het Berkenveld ruimte voor seizoensplaatsen. Dit zijn gewone campingplaatsen voorzien van stroom, waar je de hele zomer of een deel van de winter in je eigen tentje, camper of caravan kunt verblijven.

Kenmerkend voor een seizoensplaats is dat je deze na je vertrek weer leeg achterlaat. Deze plaatsen hebben geen eigen water en riool en zijn dus niet geschikt voor stacaravans of andere tiny holiday houses.

Het Berkenveld ligt – vanaf de ingang gezien – links op het terrein van Hof van Moeder Aarde. Op dit veld staan ook onze eigen yurts, stacaravans The Pink Lady en The Green Man, eco-huis de Vlinder en Finse Kota De Rode Wouw. Dit maakt dat er op dit veld het hele jaar rond wel gasten aanwezig zijn.

Verblijfsduur

Een seizoensplaats huur je in de zomer voor het gehele kampeerseizoen, dus van 1 april tot 30 september.

In de winterperiode (van 1 oktober t/m 31 maart) verhuren we de seizoensplaatsen in beginsel voor een periode van minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden. Na 3 maanden is er – wanneer dat zowel voor jou als voor ons goed voelt – eventueel een verlenging van je recreatieve verblijf met nog 3 maanden mogelijk.

Prijzen

In 2024 betaal je voor een seizoensplek € 265 aan kampeerkosten per maand.

Deze prijs is inclusief:

  • 1 kampeermiddel,
  • 2 personen,
  • € 7,50 per maand aan vastrecht voor gebruik van water, elektriciteit, riool, afvoer afval en gemeenschappelijke voorzieningen;
  • € 2,50 per persoon per maand voor gebruik van water;
  • een voorschot van € 20 per maand voor gebruik van 50 Kwh stroom per maand (= gemiddeld gebruik in 2022).

Deze prijs is exclusief:

  • extra personen: éénmalig € 50 extra per persoon;
  • honden: éénmalig € 50 extra per hond;
  • toeristenbelasting: € 153 per plek per jaar (onder voorbehoud van last-minute prijswijzigingen door de gemeente Berkelland);
  • verrekening van de stroom die daadwerkelijk gebruikt is à € 0,40 per Kwh;
  • de jaarlijkse conributie voor het gast-lidmaatschap van Coöperatie Hof van Moeder Aarde, € 75 per gezinshoofd per jaar.

Om een seizoensplaats op Hof van Moeder Aarde te kunnen huren, dien je gast-lid van Coöperatie Hof van Moeder Aarde te zijn.

Naast een financiële bijdrage verwachten we van gasten met een seizoensplaats dat zij als gast-lid van onze coöperatie een bijdrage leveren aan het opgeruimd en schoon houden en mooier maken van de gemeenschappelijke ruimtes op Hof van Moeder Aarde. Bijvoorbeeld door in het voorjaar te helpen bij het schoon maken van het zwembad. Of door in de zomermaanden te helpen bij de dagelijkse metingen van de waterkwaliteit.

Aanmeldings- en selectieprocedure

We vinden het belangrijk dat het klikt met mensen die langdurig op ons terrein recreëren en dat zij passen bij de leidende principes van onze gemeenschap. Dus: als je geïnteresseerd bent in een seizoensplaats, dan maken we graag eerst in alle rust kennis met je tijdens de wekelijkse Hofmakerijdag op een donderdag of de maandelijkse op een zaterdag.

Voordat je een seizoensplaats op Hof van Moeder Aarde kunt huren, dien je eerst gast-lid van onze coöperatie te worden.

Jenny

Ben je geïnteresseerd in een seizoensplaats?

Neem dan s.v.p. via het contactformulier hiernaast contact op met Jenny Bergsma.

De seizoensplekken van april t/m september 2024 zijn allemaal bezet. 

6 + 8 =