Event

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midwinter Zweethut

december 21, 2020 @ 10:00 am - 8:00 pm | €80

Op maandag 21 december 2020 organiseren we een midwinter zweethut. Tijdens een zweethut-ceremonie bidden en danken we met woorden, liederen, klanken en in stilte voor heling voor ons zelf en onze verwanten.

De zweethut wordt gevormd door een frame van wilgentakken. Dit frame dekken we af met met wollen dekens, zodat het aardedonker in de hut is. De ruimte in de hut wordt verwarmd met hete stenen. Deze stenen worden verhit in een ceremonieel vuur en in vier rondes in de hut gebracht. Voordat we het vuur ontsteken, zullen we onze persoonlijke intenties aan de stenen meegeven. Eenmaal in de hut wordt er water met etherische olie over de stenen gegoten.

Programma

We beginnen om 10:00 uur en zijn uiterlijk om 20:00 uur klaar. Vanaf half 10 ben je welkom.

Na een korte kennismakingsronde beginnen we met hout zagen en hout hakken en het opbouwen van de vuurplek. Na een ritueel waarin we de stenen een intentie meegeven, ontsteken we het vuur waarin de stenen in 2 a 3 uur opgewarmd worden. Terwijl de stenen opwarmen, dekken we de hut af met wollen dekens. Daarna bereiden we ons voor op de ceremonie in de hut.

Begeleiding

Arjan Verschuur en Joyce Hellendoorn.

Aantal deelnemers en investering

Aan deze zweethut-ceremonie kunnen maximaal 16 mensen deelnemen. Deze zweethut staat open voor vrouwen en mannen. Je zou het dus een ‘gemengde’-zweethut kunnen noemen.

Deelname vraagt een investering van 1 dag, € 80 inclusief 21% BTW en jouw unieke bijdrage aan de potluck maaltijd na afloop van de zweethut-ceremonie. Voor koffie en thee wordt door ons gezorgd. Neem zelf eventueel een lichte snack mee om iets te kunnen eten voordat we de zweethut in gaan.

Datum en plaats

Maandag 21 december 2020 op Hof van Moeder Aarde te Neede.

Meer informatie & aanmelden

Wil je graag meer informatie of je aanmelden? Neem dan s.v.p. per email contact op met Arjan Verschuur via arjan@hofvanmoederaarde.nl.