Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herbal Wisdom Zomerweek

augustus 16, 2021 @ 8:00 pm - augustus 22, 2021 @ 12:00 pm

€375

Onder de titel “Herbal Wisdom” organiseren Marre Bouwhuis, Joyce Hellendoorn en Arjan Verschuur een zomerweek waarin we diep in de wondere wereld en wijsheid van het plantenrijk duiken. In de loop van de week leer je hoe jij je innerlijk (nog meer) met bomen en planten kunt verbinden en hoe je jouw analytische en intuïtieve kennis over bomen en planten verder kunt ontwikkelen.

Op maandag 16 augustus beginnen we ’s avonds met een check-in. Van dinsdag t/m zaterdag geven we iedere ochtend een mini-workshop van 3 uur. In deze workshops oefenen we met fenomenologisch waarnemen en gaan we systemisch spelen met bomen en planten. ’s Middags ben je vrij om je eigen gang te gaan. Bijvoorbeeld in het zwembad of in de bossen en velden in de omgeving. Aan het begin van de avond ontmoeten we elkaar weer bij een gezamenlijke warme maaltijd. Aansluitend nemen we nog 1 a 1,5 uur de tijd om van de heerlijke geur, intense smaak en helende kracht van etherische oliën te genieten en voor kunstzinnige verwerking van onze ervaringen van die dag. Daar doen we door middel van tekenen/schilderen, schrijven, klank, dans en beweging. We sluiten de week op zondag 22 augustus ’s morgens af met een laatste sharing circle. Het wordt – kortom – een week vol ‘herbal wisdom’.

Over de begeleiders van deze zomerweek

Marre Bouwhuis (1996) is docent in opleiding aan de Vrije School Pabo te Leiden en afgestudeerd aromatherapeut aan opleidingsinstituut CIVAS. Na haar middelbare schooltijd maakte ze een reis door Europa die haar uiteindelijk in Glastonbury bracht. Daar werd ze geroepen door de planten. Deze roep zette ze in eerste instantie om in de vorm van tekeningen. Na terugkeer van haar reis volgde ze de jaarcursus ‘Kunst en Kruiden’ bij antroposofisch centrum ‘Kraaybeekerhof’ te Driebergen. Ze voelt zich verbonden met de antroposofie en het antroposofisch mensbeeld, spiritualiteit, magie en oude kruidenwijsheid en wetenschappelijk onderbouwde kennis die ze allen inzet in Herbal Wisdom. Herbal Wisdom gaat voor haar “over de verbinding tussen ons mensen en de natuur. Over de verbinding met onze wortels, om de wijsheid die eeuwenlang generatie op generatie werd doorgegeven, opnieuw te ontdekken, door te leren luisteren naar wat in de planten, in de natuurwezens, in de onzichtbare krachten om ons heen en in onszelf aanwezig is”.

Joyce Hellendoorn (1967) is Soul Voice® practitioner en teacher (www.voicemedicine.nl). Soul Voice® brengt mensen weer terug naar hun natuurlijke oorspronkelijke zelf en daarmee ook in diepe verbinding met de natuur om hen heen. Planten en bomen leven in symbiose met ons. Wij kunnen niet zonder planten leven, wat zij uitademen ademen wij in en andersom. Planten geven ons voeding op alle niveaus.

Tijdens haar opleiding als healer en reader 25 jaar geleden voelde Joyce dat de verbinding die ze als kind had met planten weer werd hersteld maar ook hoe ver ze hiervan weg was geraakt. In contact met een boom hoorde ze de volgende woorden; ‘Wisdom is ancient and never dies’ en dat heeft haar leven vanaf dat moment totaal veranderd. De oeroude wijsheid over planten is diep in ons maar zij dragen tevens een collectieve wijsheid in zich die altijd voor ons voor handen is, we hoeven ons alleen maar te verbinden en te luisteren.

5 jaar geleden maakte Joyce kennis met de etherische oliën van doTERRA, de planten riepen haar als het ware om met hen te komen spelen en tot de dag van vandaag leren de planten haar via deze oliën meer en meer over hun brede inzetbaarheid.

Arjan Verschuur (1969) bracht een groot deel van zijn kindertijd en jeugd door bij scouting en daar is zijn liefde voor de natuur gewekt. Hij geniet er dan ook van om omringd door het groen op Hof van Moeder Aarde  te wonen. Sinds 2014 is o.a. werkzaam als begeleider van familieopstellingen (www.arjanverschuur.nl). Zijn relatie met planten veranderde ingrijpend nadat hij in de zomer van 2017 de ingeving kreeg om een ecosysteem-opstelling op de relatie tussen mensen, bijen en planten te doen. De onvoorwaardelijke liefde van planten voor mensen die in die opstelling zichtbaar en voelbaar werd, raakte hem diep. En bracht hem ertoe om vaker mini-opstellingen met representanten voor bomen en planten te doen. Tijdens deze opstellingen werd beetje bij beetje zichtbaar dat bomen en planten niet alleen een helende werking voor ons mensen kunnen hebben, maar dat wij als mensen ook bij kunnen dragen aan de heling van bomen en planten. En dat we door onze relatie met het plantenrijk te helen weer in contact komen met een schat aan oeroude wijsheid die de planten zelf met zich meedragen.

Feedback van eerdere deelnemers.

“Zelden heb ik mij ergens zo welkom gevoeld. Wat een fijne plek, ontspannen sfeer en lieve mensen.”

“De combinatie van gezamelijke activiteiten en de middag voor jezelf was erg prettig. Ik heb lekker gezwommen, gefietst en geluierd. Iedere dag werd rond zes uur een heerlijke driegangen maaltijd geserveerd. Met liefde bereid en dat kon je proeven.”

Investering: € 287,50 voor deelname aan de mini-workshops en het avond-programma en € 87,50 voor 5 warme biologische maaltijden. Deze kosten zijn exclusief je verblijf op Hof van Moeder Aarde. Je zorgt ook zelf voor je ontbijt en lunch. In onderling overleg kun je daar samen met de andere deelnemers van genieten.

Resoneert dit bij je? Meld je dan aan voor deze heerlijke zomerweek door een email te sturen naar arjan@hofvanmoederaarde.nl.

Gegevens

Begin:
augustus 16, 2021 @ 8:00 pm
Einde:
augustus 22, 2021 @ 12:00 pm
Kosten:
€375

Locatie

Workshopruimte Amethist
Hof van Moeder Aarde

Organisatoren

Arjan Verschuur
Joyce Hellendoorn
Marre Bouwhuis