Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expression into Freedom – Zomerweek

juli 18, 2022 @ 8:00 pm - juli 24, 2022 @ 12:00 pm

€486,25

Onder de titel “Expression into Freedom” organiseren Joyce Hellendoorn en Arjan Verschuur van maandag 18 t/m zondag 24 juli 2021 weer een bevrijdende zomerweek. Een week om gelijkgestemden te ontmoeten, spelenderwijs vrijer te worden in het gebruik van je stem en door middel van je stem oude patronen los te laten.

Op maandag 18 juli beginnen we ’s avonds met een check-in. Van dinsdag t/m zaterdag geven we iedere ochtend een mini-workshop van 3 uur. Daarbij laten we je onder andere kennis maken met oefeningen uit de Soul Voice(r)-methode, stem-opstellingen, Roma-liederen, zangimprovisatie d.m.v. cirkelsongs, de creatieve kracht van het woord en therapeutic acting. ’s Middags ben je vrij om je eigen gang te gaan. Bijvoorbeeld in het zwembad of in de bossen in de omgeving. Aan het begin van de avond ontmoeten we elkaar weer bij de gezamenlijke warme maaltijd. Aansluitend nodigen we je uit om nog 1 a 1,5 uur – actief of passief – te genieten van samenzang, een klank-concert, intuitieve klank en beweging, klank-massage en een bonte avond. We sluiten de week op zondag 24 juli ‘ s morgens af met een laatste sharing circle. Het wordt – kortom – een week vol ‘good vibrations’.

Over de begeleiders van deze zomerweek. Joyce en Arjan zijn allebei zeer ervaren zangers, sound-healers, stem-therapeuten en workshopgevers. Joyce zingt bij las Sirenas de la Loba en heeft een passie voor het verzinnen en zingen van 2e en 3e stemmen. Rond de eeuwwisseling ontdekte ze de helende kracht van haar stem, leerde boventonen zingen, maakte kennis met de kracht van zang en emoties bij Ida Kelarova en werd door Karina Schelde opgeleid tot Soul Voice® Practitioner en Teacher. Daarnaast is ze een pionier op het gebied van vrouwenwerk in Nederland (Strip je Vrij, De Stem van de Godin, Lorelei VrouwenFestival). In de training The Call of The Wild Woman combineert ze haar ervaring met stemwerk en vrouwenwerk. Arjan zong jarenlang bij a capella band Dames en Heren, schreef en zong Nederlandstalige luisterliedjes, maakte 2 CD’s met muziektheatergroep Van Lotje en 1 solo CD waarmee hij 2011 het Utrechts Kleinkunst Festival won. Naast Soul Voice® Practitioner is hij begeleider van familieopstellingen en een pionier op het gebied van mannenwerk in Nederland (Wildeman Festival). Ze werken en wonen samen met hun nog thuiswonende kinderen op Hof van Moeder Aarde, waar ze mede initiatiefnemer van zijn.

Lokatie. Tijdens deze zomerweek verblijven we in groepsaccommodatie Jade en werken we in workshopruimte Amethist.

Aantal deelnemers. We werken met een groep van maximaal 12 deelnemers, zodat we voldoende aandacht kunnen geven aan ieders persoonlijke proces.

Feedback van eerdere deelnemers.

“Zelden heb ik mij ergens zo welkom gevoeld. Wat een fijne plek, ontspannen sfeer en lieve mensen.”

“Dit is niet zomaar een weekje workshops doen. Het gaat veel verder. Je wordt onder gedompeld in een warm bad van nieuwe indrukken. Met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.”

“Ik heb kennis kunnen maken met diverse werkvormen waarbij de stem de hoofdrol had. Persoonlijk vond ik het (meerstemmig) samen zingen het allermooist en mijn eerste ervaring met boventonen zingen smaakt naar meer. Het schrijven en laten horen van een eigen liedje en de feedback in de vorm van een vervolgopdracht maakte een persoonlijke zoektocht, waar ik toch wat mee worstel, ineens kraakhelder. Dankbaar hiervoor. Ik vond een stukje van mezelf terug dat al veel te lang in winterslaap was.”

“De fijne sfeer binnen de groep zorgde ervoor dat iedereen stappen durfde te zetten die soms best spannend waren.”

“De combinatie van gezamelijke activiteiten en de middag voor jezelf was erg prettig. Ik heb lekker gezwommen, gefietst en geluierd. Iedere dag werd rond zes uur een heerlijke driegangen maaltijd geserveerd. Met liefde bereid en dat kon je proeven.” 

Investering: € 300,00 voor deelname aan de mini-workshops en het avond-programma + € 87,50 voor 5 warme biologische maaltijden + € 90 (voor een bed op een 2-persoonskamer) of € 150 (voor een bed op een 1-persoonskamer; max. 3 beschikbaar) + € 8,75 toeristenbelasting voor je verblijf in groepsaccommodatie Jade. Je zorgt zelf voor je ontbijt en lunch. In onderling overleg kun je daar samen met de andere deelnemers van genieten.

Resoneert dit bij je? Meld je dan aan voor deze heerlijke zomerweek door een email te sturen naar arjan@hofvanmoederaarde.nl.

Gegevens

Begin:
juli 18, 2022 @ 8:00 pm
Einde:
juli 24, 2022 @ 12:00 pm
Kosten:
€486,25

Locatie

Workshopruimte Amethist
Hof van Moeder Aarde

Organisatoren

Arjan Verschuur
Joyce Hellendoorn