Camping

Vier je vakantie op onze kleinschalige, duurzame en rookluwe camping

Kamperen op Hof van Moeder Aarde. Ideaal voor mensen die enerzijds rust en ruimte zoeken om helemaal thuis te komen bij zichzelf en anderzijds een plek om gelijkgestemden te ontmoeten en creatief bezig te zijn.

Ruimte om thuis te komen bij jezelf

Hof van Moeder Aarde ligt in het stiltegebied bij Noordijk (vlakbij Neede, gemeente Berkelland). Weg uit de verkeersdrukte, een oase van rust en ruimte in de natuur. Hier vind je de gemoedelijke, landelijke sfeer die het grote genieten waard is!

De camping is ruim opgezet, zodat je als kampeerder voldoende ruimte hebt voor jezelf. Daarbij maakt het ons niet uit welk kampeermiddel jouw voorkeur heeft: één van onze duurzame vakantiehuisjes (zoals een yurt.) of je eigen caravan, camper, grote tent, kleine tent of hangmat. Hoe meer diversiteit, hoe leuker wij het vinden.

Om het thuis komen bij jezelf verder te ondersteunen, bieden we in de zomervakantie een paar keer per week de mogelijkheid om (gratis) mee te doen met meditatie of yoga. Daarnaast is het (tegen bijbetaling) mogelijk om een 1-op-1 sessie te boeken bij één van de vaste bewoners van Hof van Moeder Aarde.

Ontmoet gelijkgestemden

Naast ruimte voor jezelf, biedt onze camping ruimte om gelijkgestemden te ontmoeten: mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, leefgemeenschappen en duurzaamheid. Bijvoorbeeld tijdens een lekker kopje biologische koffie of thee op het gezellige terras van La Cantina of ’s avonds rond het kampvuur op één van de kampeervelden. In de zomermaanden organiseren we bovendien eens per week een potluck: een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt.

Rookluwe camping

We hebben gezocht naar een manier om er enerzijds voor te zorgen dat niet-rokers geen hinder van eventuele rokers ondervinden en anderzijds dat rokers zich ook welkom op onze camping kunnen voelen. De oplossing die we daarvoor bedacht hebben is ‘de Etna’ (de enige plek op het terrein waar gerookt mag worden): onze mooie rooktipi, die het zelfs voor niet-rokers verleidelijk maakt om in de rook te gaan zitten. En een ommetje buiten het terrein maken om te roken kan natuurlijk ook.

Duurzaamheid op Hof van Moeder Aarde

Op Hof van Moeder Aarde betekent duurzaamheid:

 • de grond ecologisch verantwoord beheren en geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken;
 • stap-voor-stap investeren in de verduurzaming van de gebouwen;
 • schoonmaken met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen;
 • dat je in onze hofwinkel naast groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin, alleen biologische levensmiddelen&verzorgingsproducten kunt kopen;
 • dat in onze sanitairgebouwen alleen biologisch afbreekbare zeep & shampoo gebruikt mag worden,
 • dat in de wasserette alleen het door ons geleverde biologisch afbreekbare wasmiddel gebruikt mag worden;
 • dat er geen chemische toiletten geleegd en gereinigd mogen worden.

Kleinschalige camping voor jong en oud!

Onze camping telt zo’n 50 kampeerplekken op 2 velden (Eikenveld en Berkenveld). De meeste plekken hebben 6 Ampère stroom, sommige hebben een waterkraan met afvoerputje bij de plek zelf. Stroom kun je afnemen, hoeft natuurlijk niet.

Speeltuin en kinderboerderij

Voor de kleine en grote kinderen is er een speeltuin met diverse speeltoestellen (schommels, wipwap, tafeltennistafel en zandbak) en een kleine kinderboerderij met Thijs en Coco, onze minipaardjes, geiten en kippen.

Openluchtzwembad

Diezelfde kleine en grote kinderen kunnen zich vermaken in ons openluchtzwembad. Dit zwembad is 10 meter lang, 8 meter breed en 1.10 tot 1.40 meter diep. Het zwembad is alleen in de zomer open en biedt dan heerlijke verkoeling. De kleinste kinderen kunnen spetteren in ons pierenbadje. Het is onze grote wens om ons zwembad in de toekomst om te toveren tot natuurzwembad.

Wandelen en fietsen in de Achterhoek

Hof van Moeder Aarde ligt in één van de mooiste delen van Nederland: De Achterhoek met zijn beroemde coulissenlandschap. Een uniek wandel- en fietsgebied waar bossen, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Historische boerderijen, schilderachtige dorpen, talloze kastelen en buitenplaatsen en een veelheid aan kleinschalige attracties maken dit recreatiegebied voor jong en oud compleet.

In de directe omgeving kun je wandelen of mountainbiken op de vlakbij gelegen Needse berg en fietsen over de talloze plattelandsweggetjes waar je steeds weer een nieuwe verrassing te wachten staat!

Daarnaast zijn er in de buurt diverse toeristische attracties, waaronder museumboerderij Erve Brooks in Gelselaar, het Kristalmuseum  in Borculo, Klimbos Achterhoek en Museum MORE (met werk van Carel Willink) in Ruurlo, en Het Land van Jan Klaassen in Braamt.

Fietsers en wandelaars krijgen 2 euro korting per nacht op hun campingplaats!

Creatief bezig zijn tijdens je vakantie

Iedere donderdag hebben we een (groene) klussendag op Hof van Moeder Aarde. Deze dagen gebruiken we om – samen met vrijwilligers – de gebouwen en het terrein op te ruimen en nog mooier te maken.

Tijdens de zomervakantie nodig we onze campinggasten van harte uit om mee te helpen bij deze creatieve klussen. Zo hebben we in de zomer van 2017 samen met een aantal gasten:

 • het midden van de moestuin klaar gemaakt voor het plaatsen van de dome;
 • met gekleurde tegels een mozaïek gemaakt bij de afwasstraat;
 • met afvalhout en bamboestokken een mooie afrastering tussen de achtertuin van groepsaccommodatie Jade en de parkeerplaats gemaakt;
 • een begin gemaakt met een zitkuil met kampvuurplaats en mozaïekbank in de achtertuin van groepsaccommodatie Jade.

Prijzen

Prijzen zijn per nacht en exclusief € 1,25 toeristenbelasting. Voor kinderen onder de 2 jaar is verblijf gratis. Fietsers en wandelaars krijgen € 2,00 korting per nacht op hun campingplaats!

 • Personen 13 jaar en ouder € 5,00
 • Kinderen 2 t/m 12 jaar € 3,00
 • Hond (in overleg) € 1,50 *
 • Kampeerplaats voor tent/caravan/camper € 10,00
 • Bijzettent € 2,00
 • Elektra (6 Amp.) € 3,00
 • Gebruik wasmachine inclusief biologische wasmiddel € 5,00
 • Douchemuntjes € 0,50

* Honden zijn welkom, mits ze andere gasten geen overlast bezorgen. Op het gehele terrein zijn honden aangelijnd.

Langduriger kamperen

Als je in het kampeerseizoen wat langer op onze camping wil staan op een seizoensplek, gelden daarvoor de volgende prijzen:

 • april, mei, juni, september: € 275,- per maand
 • juli of augustus: € 475,- per maand
 • een seizoensplek huur je voor minimaal 2 maanden
 • bij min. 5 maanden geldt ook voor juli en augustus € 275,- per maand

Deze prijzen zijn incl. 1 kampeermiddel, elektra, max. 2 personen en toeristenbelasting.
Voor elke extra persoon betaal je per seizoensplek eenmalig € 50,- en per hond betaal je ook eenmalig € 50 euro.
Beschikbaarheid seizoensplek op aanvraag.

Boek nu je kampeerplek op Hof van Moeder Aarde

Voor informatie en reservering

stefanie@hofvanmoederaarde.nl