Camping

Vier je vakantie op onze kleinschalige, duurzame en rookluwe camping

Kamperen op Hof van Moeder Aarde. Ideaal voor mensen die enerzijds rust en ruimte zoeken om helemaal thuis te komen bij zichzelf en anderzijds een plek om gelijkgestemden te ontmoeten en creatief bezig te zijn.

Ruimte om thuis te komen bij jezelf

Hof van Moeder Aarde ligt in het stiltegebied bij Noordijk (vlakbij Neede, gemeente Berkelland). Dus echt weg uit de verkeersdrukte. Een oase van rust en ruimte in de natuur. Hier vind je de gemoedelijke, landelijke sfeer die het grote genieten waard is!

De camping is ruim opgezet, zodat je als kampeerder voldoende ruimte hebt voor jezelf. Daarbij maakt het ons niet uit welk kampeermiddel jouw voorkeur heeft: één van onze duurzame vakantiehuisjes (yurt, blokhut, enz.) of je eigen caravan, camper, grote tent, kleine tent of hangmat. Hoe meer diversiteit, hoe leuker wij het vinden.

Om het thuis komen bij jezelf verder te ondersteunen, bieden we in de zomervakantie een paar keer per week de mogelijkheid om (gratis) mee te doen met meditatie of yoga. Daarnaast is het (tegen bijbetaling) mogelijk om een 1-op-1 sessie te boeken bij één van de vaste bewoners van Hof van Moeder Aarde. Tevens bieden we gasten de kans om via open space hun workshops aan te bieden.

Ontmoet gelijkgestemden

Naast ruimte voor jezelf, biedt onze camping ruimte om gelijkgestemden te ontmoeten: mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en deelnemen aan een leefgemeenschap. Bijvoorbeeld tijdens een lekker kopje biologische koffie of thee op het gezellige terras van La Cantina of ‘s avonds rond het kampvuur op één van de kampeervelden. In de zomermaanden organiseren we bovendien eens per week een potluck: een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt.

Rookluwe camping

Hof van Moeder Aarde is – voor zover wij weten – de eerste rookluwe camping van Nederland. We hebben een jaar lang gezocht naar een manier om er enerzijds voor te zorgen dat niet-rokers geen enkele hinder van eventuele rokers ondervinden en anderzijds dat rokers zich ook welkom op onze camping kunnen voelen. De oplossing die we daarvoor gevonden hebben is Etna: onze mooie rooktipi, die het zelfs voor niet-rokers verleidelijk maakt om in de rook te gaan zitten. Dit is de enige plek op de camping waar gerookt mag worden. Dame Etna is in de maak. Tot die tijd mogen rokers een ommetje maken.

Duurzaamheid op Hof van Moeder Aarde

Op Hof van Moeder Aarde betekent duurzaamheid:

 • dat we de grond ecologisch verantwoord beheren en bij het beheer van de kampeervelden en singels geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken;
 • dat we stap-voor-stap investeren in de verduurzaming van de gebouwen op Hof van Moeder Aarde;
 • dat we schoonmaken met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen;
 • dat je in onze hofwinkel naast groenten, kruiden en fruit uit onze eigen moestuin, alleen biologische levensmiddelen en verzorgingsproducten kunt kopen;
 • dat in onze sanitairgebouwen alleen biologisch afbreekbare zeep & shampoo gebruikt mag worden,
 • dat in de wasserette alleen het door ons geleverde biologisch afbreekbare wasmiddel gebruikt mag worden;
 • dat er geen chemische toiletten geleegd en gereinigd mogen worden.

Kleinschalige camping

Onze camping telt zo’n 50 kampeerplekken op 2 kleine velden (Eikenveld en Thujaveld) en een groot veld (Berkenveld). De meeste plekken hebben 6 Ampère stroom en sommigen hebben een waterkraan met afvoerputje bij de plek zelf. Er zijn een paar plekken met 10 Ampère stroom. Stroom kun je afnemen, hoeft natuurlijk niet. Tot 21.00 uur is de receptie open.

Vakantie voor jong en oud

Op Hof van Moeder Aarde genieten jong en oud van de vakantie.

Speeltuin en kinderboerderij

Voor de kleintjes is er een speeltuin met diverse speeltoestellen (schommels, wipwap, klimrek en zandbak) en een kleine kinderboerderij met Thijs en Coco, onze minipaardjes, geiten, kippen en loopeenden. Deze liggen op de route van de kampeervelden naar het toiletgebouw.

Openluchtzwembad

Grote(re) kinderen kunnen zich vermaken in ons openluchtzwembad. Dit zwembad is 10 meter lang, 8 meter breed en 1.10 tot 1.40 meter diep. Deze biedt tijdens de warme zomerdagen heerlijke verkoeling. Het zwembad is alleen in de zomer open. Kleine kinderen kunnen spetteren in ons pierenbadje. Het is onze grote wens om ons zwembad om te toveren tot natuurzwembad. Door de vele investeringen die we moeten doen vanwege achterstallig onderhoud zal deze verduurzaming echter pas in de loop der jaren kunnen plaatsvinden.

Wandelen en fietsen in de Achterhoek

Hof van Moeder Aarde ligt in één van de mooiste delen van Nederland: De Achterhoek met zijn beroemde coulissenlandschap. Een uniek wandel- en fietsgebied waar bossen, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Historische boerderijen, schilderachtige dorpen, talloze kastelen en buitenplaatsen en een veelheid aan kleinschalige attracties maken dit recreatiegebied voor jong en oud compleet.

In de directe omgeving kun je wandelen of mountainbiken op de vlakbij gelegen Needse berg en fietsen over de talloze plattelandsweggetjes waar je steeds weer een nieuwe verrassing te wachten staat!

Daarnaast zijn er in de buurt diverse toeristische attracties, waaronder museumboerderij Erve Brooks in Gelselaar, het Kristalmuseum  in Borculo, Klimbos Achterhoek en Museum MORE (met werk van Carel Willink) in Ruurlo, en Het Land van Jan Klaassen in Braamt.

Fietsers en wandelaars krijgen 2 euro korting per nacht op hun campingplaats!

Creatief bezig zijn tijdens je vakantie

Iedere donderdag hebben we een (groene) klussendag op Hof van Moeder Aarde. Deze dagen gebruiken we om – samen met vrijwilligers – de gebouwen en het terrein op te ruimen, schoon en nog mooier te maken.

Tijdens de zomervakantie nodig we onze campinggasten van harte uit om mee te helpen bij deze creatieve klussen. Zo hebben we in de zomer van 2017 samen met een aantal gasten:

 • het midden van de moestuin klaar gemaakt voor het plaatsen van de dome;
 • met gekleurde tegels een mozaïek gemaakt bij de afwasstraat;
 • met afvalhout en bamboestokken een mooie afrastering tussen de achtertuin van groepsaccommodatie Jade en de parkeerplaats gemaakt;
 • een begin gemaakt met een zitkuil met kampvuurplaats en mozaïekbank in de achtertuin van groepsaccommodatie Jade.

Prijzen

Prijzen zijn per nacht en exclusief 1,00 euro toeristenbelasting. Voor kinderen onder de 2 jaar is verblijf gratis. Fietsers en wandelaars krijgen 2 euro korting per nacht op hun campingplaats!

 • Personen 16 jaar en ouder 5,00 euro
 • Kinderen 2 t/m 16 jaar 4,00 euro
 • Hond (in overleg) 1,50 euro*
 • Tent/Caravan/Camper – standaard 8,00 euro
 • Tent/Caravan/Camper – comfort 12,00 euro (dubbele plek en eigen watertappunt)
 • Bijzettent 2,00 euro
 • Elektra (6 Amp.) 3,00 euro
 • Gebruik wasmachine inclusief biologische wasmiddel 4,00 euro
 • Douchemuntjes 50 ct

* Honden zijn welkom, mits ze andere gasten geen overlast bezorgen. Op het terrein zijn honden aangelijnd.

 

Boek nu je kampeerplek op Hof van Moeder Aarde

Voor informatie en reservering

stefanie@hofvanmoederaarde.nl