Veld van verandering

Voor ceremonies & rituelen 

Het Veld van Verandering is een veld voor ceremonies en rituelen. Het veld is in de zomermaanden van 2022 zelf in transformatie. Vanaf september 2022 is er een nieuwe zweethut en beschikt het veld over een yurt, de Uil, die we gaan gebruiken voor de ceremonies van Hof van Moeder Aarde. Er is een waterput in aanbouw, waarmee we puur water uit de grond kunnen halen om te gebruiken tijdens een ceremonie. En de walnootboom wordt omgetoverd tot lintjesboom, een oude traditie van hier, die we graag in ere herstellen. 

Zweethut

De zweethut wordt gevormd door een frame van wilgentakken. Voorafgaand aan een zweethut-ceremonie wordt dit frame afgedekt wollen dekens, zodat het aardedonker in de hut is. De ruimte in de hut wordt verwarmd met stenen, die in een ceremonieel vuur verhit worden. Eénmaal in de hut worden deze stenen met water overgoten, zodat niet alleen de warmte maar ook de stoom zijn helende werk kan doen.

Deze zweethut gebruiken we in de eerste plaats om zelf met enige regelmaat zweethutceremonies te verzorgen. Mits dat goed voor ons voelt, kunnen daarnaast ook groepen van buitenaf deze zweethut, yurt De Uil en/of het gehele Veld van Verandering gebruiken voor hun eigen ceremonies.

Ligging

Het Veld van Verandering ligt tussen het zwembad en het Kastanjeveld. Met name tijdens de zomervakantie kan het in het zwembad erg druk zijn met spelende kinderen. In de maanden juli en augustus zijn we daarom terughoudend met het verhuren van het Veld van Verandering voor zweethut-ceremonies.

Agenda

Tijdens Samhain (feest van de doden) organiseren wij de Voorouder Zweethut, op zaterdag 29 oktober 2022. Meer informatie volgt te zijner tijd elders op deze website.

Ook andere ceremonies zullen hierop gepubliceerd worden.

Prijzen

Voor gebruik van het Veld van Verandering, de zweethut, onze dekens en basaltstenen vragen we een vergoeding van € 100,00. Daarnaast brengen we de actuele prijs voor een kuub hout in rekening.

Voor yurt de Uil vragen we €100,00 per dagdeel of €150,00 per dag. Dit is inclusief gebruik van het veld van verandering en hout om te yurt te stoken, maar exclusief gebruik van de zweethut, dekens, stenen en hout voor de zweethut.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie of een verzoek tot reservering van het Veld van Verandering indienen? Neem dan via het onderstaande formulier contact op met Aschwin & Jenny Bergsma.

2 + 4 =