Wandelvakantie

Geniet van de prachtige wandelroutes in onze omgeving

Vanaf Hof van Moeder Aarde hebben we zelf een leuke wandelroute van 4 – 6 km uitgezet: het Rondje Noordijk – Needse Berg. Deze wandelroute voert langs boerenlandwegen naar de bosrijke Needse Berg, over delen van het geologische natuurpad en via de brink van Noordijk weer terug naar Hof van Moeder Aarde.

Onderweg zijn er diverse rust- en informatiepunten, een hoge klimtoren en natuurspeelplaats De Ordelmanskoele. Bovendien kun je onderweg een paar keer kiezen voor een kortere of langere route. Dit alles maakt dat het Rondje Noordijk – Needse Berg als wandelroute zeer geschikt is, zowel voor gezinnen met jonge kinderen als voor ouderen. Ook honden mogen – mits aangelijnd – overal komen.

Wandelnetwerk Achterhoek

Vanaf de brink in Noordijk (500 meter lopen vanaf Hof van Moeder Aarde) kun je op drie andere wandelroutes van het Wandelnetwerk Achterhoek stappen:

  • de Koningsbeekroute (6 km) die door de velden ten westen van Noordijk voert,
  • het Rondje Markvelde (15 km) dat over de Needse berg, langs de Schipbeek (de grens tussen de Achterhoek en Twente) en het Noordijkse Veld voert en
  • het prachtige Boereneschpad (17 km), een klompenpad dat door weilanden, over boerenerven, langs houtwallen, bosjes en bossen en door het Noordijkse veld loopt.
Overige wandelmogelijkheden in de Achterhoek

Iets verder weg kun je prachtige wandelingen maken op de Lochemse Berg, het coulissenlandschap tussen Diepenheim en Goor, de bossen langs de Buurserbeek ten zuiden van Haaksbergen, Het Grote Veld tussen Lochem en Vorden en in Winterswijk-Wold.

Kortom: Hof van Moeder Aarde is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wandelvakantie in de Achterhoek!