[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”317882″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”52883″][kc_column_text _id=”388287″]

Doen waar ik blij van word

Een grote zoektocht in mijn leven is steeds geweest (en nog) om te kunnen doen waar ik blij van wordt en daar ook een inkomen mee te kunnen ontvangen.  Terugkijkend op deze zoektocht tot nu toe loopt hier wel een rode draad doorheen, nl tuinieren, zorgen voor (hulpbehoevende) anderen en samen leven met anderen. Vanaf mijn 20ste heb ik in verschillende woon/werk-gemeenschappen geleefd. Elk van deze gemeenschappen had weer haar eigen vorm en gedachtegoed. Voor mij is dit de manier waarop ik leven wil; samen met anderen, maar wel met een eigen plek. Het is helemaal fantastisch als ik ook mijn inkomen kan ontvangen van de plek waar ik woon en dat is hier binnen de Hof. De activiteiten die ik hiervoor doe zijn:

 • zorg verlenen aan mensen met een hulpvraag. Deze hulpvraag kan heel divers zijn; oa verstandelijke beperking, autisme ,hulp bij het weer krijgen van een goed weekritme, burn-out, EHS, enz.
 • geven van cursussen in persoonlijke ontwikkeling. Hierbij gaat het om jezelf (nog) beter te leren kennen, zodat je steeds meer vanuit bewustzijn kunt handelen in je leven en je de dingen doet in je leven die je blij maken. Jij creëert je eigen leven!
 • energetisch coachen; dit kan in de vorm van een reading of een opstelling zijn. Een reading kan gaan over allerlei onderwerpen, zoals aura; chakra’s; relatievragen; levensvragen; situaties in je leven die zich maar blijven herhalen; gezondheid en dan vooral het emotionele aspect ervan; werk enz. De opstellingen zijn 1 op 1 opstellingen (dus niet in een groep). In deze vorm van opstellingen kun je met dezelfde vragen komen als bij een opstelling in een groep. Nog een andere vorm is de chakra-opstelling; hierbij loop je je eigen chakra’s langs en waar nodig stimuleren we de energiedoorstroming. Meestal wordt dit een combinatie van reading en chakra-opstelling.
 • maken van Levenskleden. Een levenskleed is een persoonlijk kleed wat te gebruiken is als bedesprei, wandkleed, bankkleed en ook te gebruiken is als lijkwade. Het kleed ontstaat in een serie gesprekken die we samen hebben over de onderwerpen en thema’s uit je eigen leven. Vervolgens wordt het kleed al dan niet gezamenlijk gemaakt.
 • verhuren van de kota ‘de Rode Wouw’ als recreatieverblijf. 

Daarnaast doe ik voor de Hof ook verschillende taken:

 • secretariaat van de stichting
 • secretariaat van de cooperatie
 • beheer van de biologische moestuin samen met Judith
 • beheer van al het groen (houtwallen ed) samen met Judith
 • contactpersoon voor de jaarplaatshouders
 • beheer van het zwembad samen met Arjan
 • organiseren van de maandelijkse klusdag samen met Marcel
 • regelmatig de beheerder van de dag zijn van de camping, wij hebben deze functie de naam Hofdame gegeven

Ik voel me een rijk mens om hier te kunnen leven en werken en daarin al mijn hobby’s en interesses een plek te kunnen geven.

Heb je vragen over het bovenstaande dan kun je deze richten aan joke@hofvanmoederaarde.nl

Op mijn websites staat uitgebreidere informatie over mijn activiteiten:  www.vreugdevolzijn.nl.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row][kc_row _id=”347253″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”153054″][/kc_column][/kc_row][kc_row _id=”745521″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”458426″][/kc_column][/kc_row][kc_row use_container=”yes” _id=”634174″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”480712″][kc_image_gallery columns=”4″ image_size=”full” alt_text=”__empty__” _id=”382936″ images=”52441″ type=”grid” click_action=”none”][/kc_column][/kc_row]