Dagbesteding

Dagbesteding VreugdeVolZijn

Iedereen is welkom op Hof van Moeder Aarde

Ook mensen met een zorgvraag. Heb je een zorgvraag en werk je graag buiten in de natuur, dan kun je van maandag tot en met vrijdag terecht bij onze dagbesteding. Je kunt werken in de grote moestuin en/of meehelpen om het terrein te onderhouden.

De werkzaamheden wisselen per seizoen.

Rondom het terrein staan houtwallen waarin elke winter gesnoeid moet worden. We besteden in de winter ook aandacht aan onderhoud van het gereedschap. In het voorjaar maken we de grond klaar en gaan we zaaien en planten. In de zomer zijn de werkzaamheden vooral schoffelen, wieden en oogsten. In de herfst ligt het accent op oogsten en inmaken.

De moestuin is heel gevarieerd

We telen bekende groenten als wortels en sla, maar ook de zogenaamde vergeten groenten als pastinaak en snijbiet. Daarnaast staan in de tuin allerlei kruiden, bloemen en klein fruit zoals bessen en aardbeien. De producten telen we voor de gasten van de camping en verkopen we in ons winkeltje.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen voldoende aandacht krijgt

De groep houden we daarom bewust klein: maximaal 5 zorgvragers per dagdeel. Dit houdt het voor iedereen overzichtelijk en veilig, waardoor je ontspannen aan het werk kan.

Wij gaan uit van mogelijkheden

De keuze voor een kleine groep betekent ook dat we gericht aan ontwikkelingsdoelen kunnen werken. Zo leert de ervaring ons dat iemand vaak meer kan dan aanvankelijk werd verwacht, door bijvoorbeeld klussen in kleinere handelingen te verdelen. Dit sterkt het zelfvertrouwen waardoor je met plezier naar je werk gaat. Voor ons is plezier in je werk een belangrijk uitgangspunt!

Elke dag is er professionele begeleiding aanwezig

Dit begeleidingswerk wordt gedaan door Joke Houwers en Yarko van Vugt.

  • Joke en Yarco
Joke

De afgelopen 10 jaar heb ik op zorgboerderijen gewerkt als professioneel woonbegeleidster en (de laatste 6 jaar) als tuinder plus begeleidster. Daarvoor ben ik als vrijwilligster actief geweest in de zorg. Vooral de combinatie van buitenwerk en begeleiden heeft mijn passie. Mijn achtergrond is divers. Ik heb onder andere op de Warmonderhof (opleiding voor biologische land- en tuinbouw) gezeten en ik heb de opleiding S(ociaal) P(edagogisch)W(erk)-4 gedaan. Zoals uit bovenstaande blijkt heb ik deze 2 interesses bij elkaar gebracht in wat ik een prachtig beroep vind. 

Yarko

Ik ben opgeleid tot docent en heb onder andere op een cluster-4 school gewerkt, met kinderen die ernstige gedragsproblemen vertoonden. Naast onderwijs was ik actief in de zorg, waar ik werkte met clienten van allerlei slag. Ik maak graag mensen blij, zeker mensen die wat steun kunnen gebruiken. Het liefst doe ik dat buiten, door samen te werken in de natuur.

Wil je meer informatie over Zorgboerderij VreugdeVolZijn of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Kijk dan op de website www.vreugdevolzijn.nl of neem per e-mail contact op met joke@vreugdevolzijn.nl of yarko@vreugdevolzijn.nl.