Moestuin

In de grote moestuin telen we groenten, bloemen, kruiden en fruit. Dit doen we op een duurzame en natuurlijke wijze. De manier waarop we dat doen is een mix vanuit de permacultuur,ecologische tuinbouw en eigen inzichten. Joke Houwers is opgeleidt opde Warmonderhof, opleidingscentrum voor biologisch dynamische tuinbouw. In de tuin is elk seizoen anders, maar ook bv elke zomer is anders. Dat maakt in mijn ogen het werken in de tuin zo leuk. Het vraagt om te blijven kijken naar de planten en in te schatten welke maatregelen je wel of niet moet nemen.

We telen de gewone groenten zoals bijvoorbeeld wortel, sla en kolen, maar ook enkele vergeten groenten zoals pastinaak, paarse bonen en snijbiet.

De groenten en fruit worden na het oogsten op verschillende manieren bewaard om in de winter ook van te kunnen eten. En natuurlijk wordt er veel direct opgegeten door de gasten van de camping. Via ons winkeltje zijn deze heerlijk verse groenten te koop.

Op het terrein komen ook bijenvolken te leven, hierom telen we ook bloemen. Maar deze staan er natuurlijk ook omdat ze mooi zijn, lekker ruiken en om in een vaas te zetten.

Het werken doen we samen met vrijwilligers en een groepje mensen die een zorgvraag hebben en professionele begeleiding nodig hebben. De zorgvraag kan een verstandelijke beperking zijn, burn-out of nog anders. Het is een kleine groep waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht voor elke zorgvrager. Er is door de weeks elke dag begeleiding.

Voor meer informatie over de tuin, vrijwillig(st)er worden of de dagbesteding: joke@hofvanmoederaarde.nl