Vrij, gelijk en samenleven – Damaris Matthijsen

Vrijdag 26 mei 2023, van 10:00 tot 16:00 uur. Amethist. Bijdrage: € 72,60.

Soms krijg je een boek cadeau dat zo bij je resoneert dat je de inhoud van het boek het liefst met iedereen zou willen delen. Het boek “Vrij, gelijk en samenleven” van Damaris Matthijsen is zo’n boek dat naadloos aansluit bij wat we op Hof van Moeder Aarde aan het doen zijn. En aangezien niet iedereen lol in lezen heeft, hebben we Damaris uitgenodigd om zelf op Hof van Moeder Aarde over de inhoud van haar boek te komen vertellen. Daar heeft ze meteen een soortgelijke dagworkshop van gemaakt, als die ze ook in het kader van haar boektour geeft.

Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde. Damaris Matthijsen reikt met dit boek nieuwe ideeën, begrippen en vormen aan voor zo’n wereld: de vrij-gelijk-samenleving. Zij beschrijft een heldere weg uit de systeemcrises en geeft met de Zes Sleutels praktische oefe- ningen om zelf stappen te zetten, zodat we ons ook echt Vrij, Gelijk én Samen voelen. Centraal daarin staat de transformatie van ons eigendomsbegrip en de zeggen- schap over grond, arbeid en kapitaal. Niet de markt en staat zijn leidend, maar wij mensen onderling. Met het DeelGenootschap als samenwerkingsvorm kunnen we onze weg terugvinden naar liefde en vertrouwen, creativiteit en heelheid. En leren we weer van binnenuit zorg te dragen voor onszelf, elkaar en de Aarde.

Vrij, Gelijk & Samenleven is voor alle mensen die werk en/of leven op een mens- en Aardewaardige manier vorm willen geven.

Damaris Matthijsen is oprichtster van Economy Transformers, een beweging en school voor ondernemende mensen die een radicaal, liefdevol perspectief zoeken. Zij is transitiebegeleider in bedrijven, trainer, docent, spreker en ontwikkelaar van nieuwe structuren voor de vrij-gelijk-samenleving. Economy Transformers werd al eerder in de Trouw Duurzame 100 opgenomen en in 2020 won Damaris de Constructieve Rebellen Award van inspiratieplatform MaatschapWij.

“De rode draad in mijn leven is het vinden van structuren die het menselijk en natuurlijk leven mogelijk maken. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het concept DeelGenootschap, een manier van organiseren binnen de nieuwe economie. Maar ook de ontwikkeling van de Zes Sleutels voor Transitie.”

www.economytransformers.nl

Datum: vrijdag 26 mei 2023.

Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur. Vanaf 9:30 uur inloop.

Plaats: workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Programma: na een check-in waar vragen mogen klinken introduceert Damaris elementen van het boek. De dag zal afgewisseld worden met inhoud en oefeningen om te kunnen doorvoelen en beleven wat er gedeeld wordt.

Bijdrage: € 60,- ex btw (afrekenen € 72,60 incl btw). Minima kunnen deelnemen voor € 25,- incl btw.

Organisatie: Arjan Verschuur

Vooraf aanmelden: Ja, bij Arjan Verschuur via onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier lezing/workshop Vrij, Gelijk en Samenleven

13 + 13 =