Stralingsarm internet

Van eco-wifi naar internet aan een draadje

Tot voor kort maakten we op Hof van Moeder Aarde gebruik van een stralingsarme eco-wifi-router. Zo’n eco-wifi-router heeft twee grote voordelen: overdag geeft hij 90% minder straling wanneer er geen gebruik van de wifi gemaakt wordt en je kunt hem zo instellen dat hij ’s nachts helemaal uit staat.

Glasvezel

Een nadeel waar we tot voor kort mee kampten, was dat de inkomende verbinding (via de kabel) onstabiel was. Op het moment dat we dit schrijven, wordt er in La Cantina echter glasvezel aangelegd. Aansluitend op het glasvezel-netwerk creëren we in La Cantina een aantal punten waar je als gast in de nabije toekomst (uitsluitend!) bedraad kunt internetten. Ook dat heeft twee grote voordelen: de verbinding wordt veel stabieler dan met wifi en we hebben dan helemaal geen last meer van de straling van de elektromagnetische velden die het gebruik van wifi met zich meebrengt.

Alleen nog wifi in groepsaccommodatie Jade

Onze eco-wifi-router verplaatsen we naar Jade, zodat groepen die onze groepsaccommodatie huren er straks zelf voor kunnen kiezen om ze wel of geen gebruik van wifi willen maken. Om de blootstelling aan de straling van elektromagnetische velden door wifi voor onze andere gasten te beperken, zullen we de afstand waarop de wifi werkzaam is zoveel mogelijk tot in de groepsaccommodatie beperken. Ook dat is met zo’n eco-wifi-router namelijk goed in te stellen.