In memoriam: Tanja Prins-Verheugd

Zomer 2015 kreeg Tanja te horen dat zij melanoom kanker had met uitzaaiingen naar de hersenen. Dit was voor ons natuurlijk een enorme schok. In de zomer van 2016 hebben we op onze toekomstige plek gekampeerd om te voelen hoe de plek zou zijn als Hof van Moeder Aarde. Tanja voelde zich hier zodanig thuis dat ze wilde blijven. Wij konden verblijven in de Yurt van Harm en Marieke. Onze dochters, Famke en Norah, kregen een eigen caravan en er kwam een 24-uurs zorgteam op de camping. Verder werkte de enorm mooie en warme nazomer mee om Tanja nog een paar hele goede maanden te gunnen.

Op 9 oktober 2016 is zij vroeg in de ochtend heen gegaan na zes dagen zonder medicijnen, eten en drinken. Ze koos haar eigen weg. Wij mochten dit tot het einde van dichtbij meeleven. De drie dagen herdenking ceremonie waarbij vele mensen zijn langs geweest om haar een laatste groet te geven en met ons te zijn en te zingen was onvergetelijk. Hierin bleek al hoe hecht het team van het Hof kon samenwerken.

De droom van Tanja om een plek als deze te helpen opbouwen mocht niet landen. Wel heeft ze heel veel gebracht naar deze plek. De grote Kastanje is omgedoopt tot Kastanja. Achter op het Kastanjaveld heeft zij nu haar Hof van Tanja. Hier is haar ongebakken urn met de as begraven onder een nieuwe Tamme Kastanje. Hier staan ook prachtige kunstwerken van haar waaronder Tanja haar grote mozaiek bank.

Marcel Verheugd