KIVA: The Call of the Wisdom Keepers – film, lezingen & workshops

Zaterdag 17 juni 2023, 19:00 – 21:30 uur, Amfitheater: film en lezingen à € 19,50 per persoon

Zondag 18 juni 2023, 10:00 – 16:00 uur, Amethist: bijpassende workshops à € 45 per persoon

Het weekend van 17 en 18 juni staat op Hof van Moeder Aarde in het teken van de KIVA-documentaire “The Call of the Wisdom Keepers”. Op zaterdagavond is er een avondvullend programma met de gelijknamige film en een aantal gastsprekers, waaronder één van de makers van de film: Marijke Kodden. Daarnaast zullen drie Wisdom Keepers van eigen bodem een korte lezing geven. 

Op zondag kun je  twee verdiepende workshops volgen die naadloos aansluiten bij de boodschappen die de Wisdom Keepers in de documentaire geven. Zowel in de lezingen als in de workshops wordt bovendien een verbinding gemaakt met het proces waar wij als Hof van Moeder Aarde zelf in zitten, rondom ‘vrij, gelijk en samenleven’, het vrij maken van de grond  en het (her)ontdekken van onze eigen roots.

De documentaire: KIVA The Call of the Wisdom Keepers

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers samenkomen rond een heilig Vuur en hun liefde uiten via gebeden, oude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun bezorgdheid over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid!

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers – wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de Aarde kunnen helen! ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Dus voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. En tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen, via hun Oude Rituelen, Gebeden en Inheemse Wijsheid!

De KIVA-ceremonie vond ook vier keer in Nederland plaats, waarvan drie keer in Borculo en een keer in Drenthe.

De documentaire is Nederlands ondertiteld.

Zaterdagavond 17 juni: film & lezingen

19.00 uur: inloop met muzikaal onthaal door Joyce Hellendoorn.

19.30 uur: opening van het programma door ceremoniemeesters Marcel Verheugd (Hof van Moeder Aarde) en Frans Willem Deliën (het Veerhuis) met aansluitend een inleiding over de documentaire door Marijke Kodden en meteen daarna de documentaire zelf.

20:45 uur: lezingen die aansluiten bij de film door gastsprekers Nicole Zonderhuis en Henry Mentink. 

Financiële bijdrage: € 19,50 per persoon, kinderen tot 7 jaar hebben gratis entree, kinderen van 7 tot 14 jaar betalen € 9,75.

Kaarten kun je vooraf bestellen via de ticketservice van Hipsy onder aan deze pagina.

Marijke Kodden heeft de documentaire gemaakt tijdens haar aanwezigheid bij de KIVA-gatherings in Nederland, Duitsland, India en Mexico/Colombia.

www.kiva-wisdomkeepers.com

Nicole Zonderhuis was als elder bij de Nederlandse KIVA Gatherings aanwezig en vertelt over de verbinding met onze eigen roots. 

www.nicolezonderhuis.nl

Henry Mentink liep met een kruiwagen naar Parijs om de aarde op de werelderfgoed-lijst te krijgen en vertelt over hoe we onze relatie met de aarde op een andere manier vorm kunnen geven.

www.veerhuis.nl

Joyce Hellendoorn laat je genieten van intuïtieve sjamanistische muziek.

www.voicemedicine.nl

Zondag 18 juni: workshops

10:00-12.00 uur: De grond vrij maken – Henry Mentink

13.00-16.00 uur: Inheemse grond – Nicole Zonderhuis

Financiële bijdrage: € 45 per persoon voor beide workshops inclusief een eenvoudige biologische lunch (soep en brood).

Kaarten kun je vooraf bestellen via de ticketshop van Hipsy onder aan deze pagina.

Inheemse grond – Nicole E. Zonderhuis

Wat weten we van onze Nederlands inheemse roots. Hoe maak je contact met  je roots. Wie en wat zijn voorouders? Hoe be-leef-den onze voorouders de verbinding met de grond? Hoe kunnen zij ons inspireren om hoeders te zijn van de plek?

Nicole E. Zonderhuis is geboren in Noord-Holland. Ze deed de kunstacademie in Utrecht en werd vormgever en kunstenaar. Het spirituele sluimerde toen al stilletjes in haar ziel. Tot 2001, toen ze werd gewekt door het licht van de volle maan, de oervrouw en de kracht van het medicijnwiel. Ze reisde naar Midden-Amerika en her-innerde zich de wijsheid van de Mayakalender. Deze kennis deelt ze in haar boeken, de jaarlijkse 13 Manen Agenda en haar online Maya-teachings. Tijdens haar reizen naar verre oorden en in ceremonies fluisterden de voorouders haar wijze woorden. Ze riepen haar terug. Terug naar Nederlandse roots, naar de zee… naar haar thuis. Zonderhuis. Nicole duikt terug in de tijd, naar hen die vóór ons kwamen. Naar inheemse godinnen met magische namen. Terug naar de tijd toen de kracht van het woord nog stond voor wat het verwoorde bekrachtigde. Het woord kennen was macht hebben. Zij nodigt ons uit om stil te zijn en te luisteren.…

Nicole is o.a verbonden aan de KIVA, Tribal Wisdom, PanSophia .

nicolezonderhuis.nl, mayatzolkin.com