De 7 chakra’s, cursus – Joke Houwers

Zondagen 29 sept; 20 okt; 17 nov; 15 dec; 5 jan; 2 febr;16 mrt in de Amethist. Bijdrage: tussen de  €300 en €700 (afhankelijk van de waarde die je het geeft en de grote van je eigen portemonnee) 

Er zijn meerdere manieren om naar ons mensen te kijken en te begrijpen wie we zijn en waarom we doen wat we doen en ieder mens op zijn/haar eigen wijze. Eén manier is om te zeggen dat we een fysiek lichaam hebben; dat wat je aan kunt raken, en een energetisch lichaam; onder andere je emoties en gevoelens. Deze 2 lichamen kun je ook weer opdelen in kleinere delen. Bij het energetisch lichaam is dat oa de aura en de chakra’s.

Om je chakra’s beter te leren kennen en te oefenen om hier meer mee te kunnen doen zodat je jezelf beter gaat begrijpen is deze serie van 7 zondagen bedacht.

Elk chakra heeft zijn eigen thema’s. Zo gaat het keelchakra over je uiten door praten of schilderen of elke andere uitingsvorm en het basischakra over je eerste levensbehoeften en (zelf)vertrouwen en veiligheid. Dit zijn een paar woorden om het chakra te benoemen, maar er is veel meer over te zeggen en daar gaat deze cursus over. We gaan 7 chakra’s ervaren.

 

Werken met je chakra’s geeft je meer inzicht in jezelf en in de medemens. Het is niet alleen een theorie maar juist toepasbaar in het dagelijks leven.

 

We praten erover en gaan visualisaties en oefeningen doen om te ervaren hoe dat bepaalde chakra voor jou is en als nodig hoe het beter kunt laten functioneren.

Joke heeft zich verdiept in meerdere wijsheidsvormen oa; antroposofie, energiewerk (reading), kleurenleer volgens Aura Soma, systeemopstellingen, sjamanisme en heeft daar haar eigen mix van gemaakt. Haar uitgangspunt is dat het toepasbaar moet zijn in het leven van alle dag zowel in grote belangrijke keuzes als in de eenvoudige keuzes.

Praktische details

Datum: zondagen 29 sept, 20 okt, 17 nov, 15 dec, 5 jan, 2 febr, 16 mrt

Tijd: van 10:30 tot 17:00 uur. Vanaf 10:00 uur inloop.

Plaats: workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Lunch: in de vorm van een pot-luck. Iedereen neemt iets mee wat samen gedeeld wordt.

Bijdrage: afhankelijk van hoe groot of klein je portemonnee is en hoe waardevol je het vindt, ligt dat tussen de €300 en €700.

Organisatie: Joke Houwers

Vooraf aanmelden: Ja, bij Joke Houwers via onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier voor cursus: de 7 chakra's

7 + 7 =