Les Frères de la Côte – Camille Laily in concert

Zaterdag 24 februari 2024: 20:00 – 21:30 uur, Amethist. Bijdrage: leden € 10, niet-leden € 15.

Laat je verrassen door een avond franse chansons van wereldklasse!

Camille Laïly beeldhouwt Franse poëtische liedjes tussen jazz en folk, een droomreis door onze innerlijke landschappen. Een “stem die veelzijdig is als de stroom, een zachte en krachtige aanwezigheid, een rijk en muzikaal geschrift” (Hexagone): de zangeres, ondersteund door gitaar en percussie van het lichaam, neemt ons mee naar plaatsen zoals de Franse zangeres Pomme, Joan Baez of Barbara.

Als winnares van de wedstrijd “À nos chansons” en geassocieerd artiest van het Forum Léo Ferré, presenteert ze haar nieuwe album Crépuscule (Schemering), een ode aan het licht in donkere tijden van eco-angst en verdriet, met als gasten Thibaud Defever, Anne-Lise Roche en Maë Defays. Het album (op EPM catalogus) werd uitgezonden in de Franse nationale media (FIP radio, France 3 TV, France Bleu…) en haar nieuwe show was te zien op Barjac festival 2023 en is op tournee in Europa.

Ga naar de website van Camille Laily

De franse pers schreef over Camille Laily

“Een delicaat, kanten lappendeken van klanken, ritmes, verzen en beelden, vermengd met het gevoel van deze artieste uit Lyon met een stem zo soepel als een viool (…) Camille Laïly laat ons groeien, in zang” – Rancofans).

“Een zachte, krachtige aanwezigheid; rijke, muzikale teksten, gedragen door een stem van grote zuiverheid, zo beweeglijk als beekwater […] om de gevoelige kant van anderen te raken, op zoek naar het kwetsbare hoekje van het hart dat onder de schelp ligt.” – Hexagone.

“Er zit veel fijngevoeligheid in Camille, en dat is een kracht. Je moet denken aan Lys Gauty, die dezelfde mix had” – France Culture.

Klik voor een voorproefje op onderstaande links

Video Libre : youtu.be/POvDJ_McQ70

Video La rose et l’olivier : youtu.be/keeORUr7lWM

Foto in header: Melvin Laïly.

Foto hierboven: David Desreumaux

Praktische details

Datum: zaterdag 24 februari 2024.

Tijd: van 20:00 tot ca. 21:30 uur. Vanaf 19:30 uur inloop.

Plaats: workshopruimte Amethist op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Bijdrage: leden € 10, niet-leden € 15, kinderen tot 14 jaar betalen de helft

Organisatie: Marcel Verheugd & Arjan Verschuur

Vooraf aanmelden: Ja, graag via de ticketservice van Hipsy.