Aardedans: voorstelling en workshop – DeDae

Zondag 17 september 2023, 13:30 uur workshop, 15:00 uur voorstelling. Tickets workshop € 17,50, tickets voorstelling: € 12,50 p.p.

Aardedans: voorstelling

DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit “Broze aarde“ van A. Krog, een fragment uit de proloog ”Iets met Boeren”, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabo bank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg.

De voorstelling wordt buiten gegeven. Neem een stoel, kussen of kleedje mee en een extra kledingstuk.

Aardedans: workshop

In deze workshop staat onze verbinding met de aarde centraal. De aarde draagt ons, de aarde ademt, is vol bodemleven en voedt ons. We luisteren met onze voeten, we ademen de ritmes van de aarde, we bewegen de klanken van onze taal. Ieder individueel en samen. Kom door middel van de aarde ook meer in verbinding met jezelf en de ander. Wees van harte welkom in deze Aardedans workshop!

  • Duur 45 min.
  • Geen ervaring met dans nodig
  • Draag kleding waar je je comfortabel in voelt
  • De workshop wordt buiten gegeven

DeDae

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Wij zijn een groep jonge, getalenteerde euritmiedansers met in het dagelijks bestuur Gia van den Akker. Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.
Komende tijd bezoeken we met onze performance en workshop “Aardedans” boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans onze respect en liefde voor de aarde voelbaar.

www.dedae.nl

Datum: zondag 17 september 2023

Tijd: workshop 13:30 – 14:15 uur, voorstelling 15:00 uur.

Plaats: Amfitheater of Berkenveld op Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede.

Bijdrage: voor de workshop: € 17,50 p.p.; voor de voorstelling: kinder- en kortingsticket € 12,50, basisticket € 25,00, sponsorticket € 35 p.p.

Organisatie: DeDae.

Vooraf aanmelden: Ja, via de ticketservice van DeDae op ticketkantoor.nl